Cultul personalitatii, o practica neocomunista renascuta in Politia Romana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

cascheta-politist“Reverberatia noastra romaneasca si exprimarea publica…. a primit conotatii inalte prin participarea inimoasa-demna-barbateasca si insufletirea intregii festivitati de catre ministrul nostru, comandantul nostru, Prim-Ministrul interimar domnul GABRIEL OPREA. Traiesc sentimente de mare respect si aprecieri, alaturi de ceilalti colegi ai nostri din minister, fata de OMUL MINISTRU si MINISTRUL OM – din fruntea Internelor”.

Urrraaaaa, urrraaaaa, uraaaaa! Ne-am intors in anii ’80, epoca de aur a pupincurismului obedient, era in care activistii din nomenklatura comunista citau din operele “toasului”, invatand pe de rost lozinci mobilizatore stupide. Un maramuresan pe nume Nelu Pop, fiu de taran din Suciu de Sus cu nume predestinat de sofer la Urbis, fost militian de nadejde si actual specialist in logistica, a reinviat in politie cultul personalitatii. Grobianul personaj cu grad de chestor de politie a considerat necesar sa devina portavocea linguselii Politiei Nationale fata de seful politic si administrativ, onorabilul general in rezerva Gabriel Oprea.

Textul sublim de idiot, desantat si penibil emis cu patos militienesc de nea Nelu de la Imigrari a declansat in live stari orgasmice acute in randul purtatoarelor de fuste din MAI, prezente la o pauza de tigara. Intreg personalul feminin din minister, gradate sau personal contractual cu varsta intre 22 si 60 de ani, a intrat in preludiu de a doua zi, invadand spatiul virtual cu zeci de mii de like-uri pe pagina “comandantului” Oprea si alte mii pe a subcomandantului Pop. Am vizionat cauza acestei ditirambe de tip nord-coreean, prestatia ilustrului rezervist politician Oprea la ziua Drapelului 2015, descoperind aceeasi retorica impiedicata si obscura, o pagina si jumatate de text stupid fiind redat cu poticneli si rauri de bolboroseli. De acolo si pana la insufletirea audientei apatice aduse prin ordin de serviciu a fost un drum scurt, uniformele prezente fiind la un pas de a lesina de placere din cauza vipiei.

De mult asteptam ziua in care un sef al nostru sa isi aprecieze oamenii, nu numai dupa rezultatele privind statisticile politienesti. De mult asteptam un om care sa ne adune intr-o echipa, sa faca armonie, sa tina la oameni, sa-i determine, sa le ajute familiile celor cazuti la datorie.. De mult asteptam… Si Dumnezeu l-a adus la noi, la Interne, pentru a implini si tine toate acestea, pe domnul GABRIEL OPREA – MINISTRUL OM!

Urrraaaaa, urrraaaaa, uraaaaa! E clar ca textul a fost elaborat de un colonel vechi in grad, acrit de fumul miilor de tigari Marasesti bagate pe teava in ultimii 40 de ani, fost loctiitor politic al unui obscur inspectorat judetean de militie, esuat ca dinozaur sef serviciu la Imigrari. Frazele au fost trascrise dintr-o intalnire a tovarasului Ceausescu, tot comandant suprem ca si Oprea, la o intalnire cu activul politic din Ministerul de Interne, in anul de gratie 1971. Singurele modificari postrevolutionare au fost excluderea numelui fostului dictator comunist si infiltrarea in text a lui Dumnezeu, cel care prin departamentul celest de cadre, a dispus mutarea lui Gabriel Oprea de la popota cereasca in Guvernul Romaniei.

Asteptarile actualei nomenklaturi militienesco-politiste s-a implinit de la venirea generalului (r) Oprea, nu prin imbunatatirea dotarilor si a logisticii, ca dovada ca la Politia Baia Mare in birouri sunt aceleasi mese vechi si aceleasi fisete metalice rablagite, iar de pe masinile unitatii curge rugina si uleiul. Prin gratia marelui comandant Oprea, asupra armatei de uniforme belumarin-indigo au fost revarsate in schimb tone de fireturi si decoratii absurde, miile de decrete fiind semnate de complexatul comandant suprem Iohannis. Fostul burgermeister sibian, actual locatar la Vila Lac 3, este tovaras de sueta cotrocenista a viceprimului Oprea, marelui arian apatinandu-i cugetarea “specialist in securitatea nationala”, expresie axiomatica alocata fostului sef al veselarilor din armata romana.

Va multumim domnule GABRIEL OPREA, Viceprim-Ministru pentru Securitate Nationala – Ministrul Afacerilor Interne – Prim Ministru Interimar – pentru redarea deminitatii cadrelor MAI. Sunt sigur ca fiecare membru al familiilor de romani au spus in gand sau cu voce tare ”Sa-i dea Dumnezeu sanatate!”, si odata in plus cei din Ardeal.Iar noi, politistii, alaturi de celelalte cadre ale ministerului nostru, va raportam domnule Prim Ministru Interimar si va spunem, ca oameni: ne bucuram ca, in sfarsit, avem un MINISTRU OM si un OM MINISTRU.

Urrraaaaa, urrraaaaa, uraaaaa! Sutele de politisti adunati pe platou si ametiti de miasmele tamaiei ortodox au ovationat cu sila patriotica cuvantarea plina de patriotism local si obedienta a unui om care poarta fara rusine mantaua de vicepremier al Romaniei. Cu gandul la fasolea cu ciolan de dupa eveniment, participantii au tras in gand niste sudalmi neaose, tot ardelenesti, sefimii care statea la umbra platanilor din curtea Inspectoratului Judetean de Politie Harghita, in timp ce ei asudau sub soarele nemilos.

Incheierea mesajului a fost geniala, chestorul Nelu Pop racnind in scris si absolut regulamentar “Cu mana la cascheta, respect si consideratie deosebita”. Nea Nelu, daca nu spuneai mata ca laba dreapta trebuie dusa la cap, cu siguranta exista riscul ca o parte a fortelor MAI, mai putin militarizate si mai mult civile, sa salute cu mana la dos pe marele patriot, poltician, general, vicepremier, sef de partid si specialist in securitate nationala. LEX ET HONOR !

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

5 Comments

 1. CRISTI

  oooo daaaaa! avem si la noi in Baia Mare asemenea practici, trebuie doar sa vizionati programele si sa cititi oficiosul orasului, trust local avand ziar, tv, radio, online si cu care primarul nu are evident nici o legatura. Intrebari: Nelu Pop asta nu e ala cu probleme de ……, implicat in afaceri cu….., mutat disciplinar pentru ca…….. Ce rusine

  Reply
 2. Un cititor al ziarului

  Citesc cu placere toate materialele publicate de Cenzor. Ma bucur ca mai exista cineva care, fara sa jignesca (desi aparent s-ar putea interpreta gresit umorul acid) scrie astfel. Din nefericire, in toate articolele publicate aveti… mare dreptate! Pacat ca cei care ar trebui sa tina cont de asta nu isi revizuiesc atitudinea, sau cum se foloseste, mai nou expresia… ,,nu se reseteaza”.
  Felicitari!

  P.S. Comentariul nu l-am facut pentru ca subiectul este N.P. ci, la fel ca mesajul articolului, pentru multi altii ce adopta aceeasi conduita. Exista riscul ca din 2016 sa fie numit alt ministru, care a mai detinut acesta functie anterior si nu stiu daca nu-si vor incurca mainile la cascheta multi ,,lingai” (asta ,,pentru asteptarea zilei in care un sef al nostru isi apreciaza oamenii”).
  Si asta nu doar la Interne.

  Reply
 3. Pop

  Poate ati auzit si de o celebra nota interna a Politiei Locale Baia Mare care prevede ca salutul politistilor locali catre IMPARAT si superiori sa se faca dupa modelul : in pozitia drepti , cu mana dreapta la chipiu : Sa traiti domnule Primar !
  Deci… 🙂
  P.S. nerespectarea acestui ORDIN constituie ABATERE DISCIPLINARA !

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2