Cum afecteaza suzeta relatiile dintre parinti si copii

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Utilizarea suzetei influenteaza negativ capacitatea parintilor de a interpreta starea de bine sau suferinta copilului si de a reactiona la acestea, arata un studiu realizat in SUA, la University of Wisconsin-Madison.

Cercetatorii au ajuns la aceste concluzii urmarind, cu ajutorul unor electrozi, miscarile muschilor faciali la 29 de femei, in timp ce acestea priveau imagini ale fetelor unor bebelusi, fete ce exprimau bucurie, tristete, furie sau aveau o expresie neutra. In unele dintre fotografii, copii aveau o suzeta in gura, in altele  – nu.

Femeile care priveau imagini ale unor copii zambitori, cu suzete in gura, considerau ca acestia erau mai putin ferciti decat copiii zambitori fara suzete; de asemenea, era mai putin probabil ca acestefemei sa raspunda cu un suras la zambetul bebelusilor.

Cand le-au fost aratate poze cu bebelusi ce pareau tristi, femeile au considerat ca tristetea era mai putin adanca in cazul in care bebelusul din poza avea o suzeta in gura.

Ce arata aceste rezultate?

Ele sunt importante deoarece „a fi pe aceesi lungime de unda” cu adultii ii ajuta pe copii sa se dezvolte mental si sa capete abilitatea de a intelege emotiile altora, spun autorii studiului, care si-au publicat concluziile in jurnalul Basic and Applied Social Psychology.

Prin faptul ca acopera o parte din fata bebelusului, care oglindeste trairile sale, suzetele ii impiedica pe parinti sa descifreze corect nivelul unor emotii ale copilului, astfel incat utilizarea in permanenta a acestor mijloace de linistire a bebelusilor care plang poate afecta negativ relatiile dintre acestia si parinti, cred cercetatorii.

Sursa: Mail Online

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *