Cum alegem cadourile pentru copii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Tuturor ne place să primim cadouri, însă, satisfacția de a oferi un cadou care să ofere bucurie celui care îl primește este de neînlocuit.

Copiii se pot bucura de orice jucărie, indiferent de dimensiune sau preț. Un joc Lego sau un tub cu soluție de făcut baloane pot oferi la fel de multă bucurie dacă sunt alese în contextul potrivit.

Un cadou ales cu atenție poate deveni preferatul copilului pentru o perioadă lungă de timp. În aceeași măsură, un copil se poate juca doar câteva minute cu o jucărie, apoi să o abandoneze dacă nu îi captează atenția.

Iată care sunt criteriile de care trebuie să ții cont atunci când alegi un cadou:

Alege cadoul în funcție de preferințele și vârsta copilului

Informează-te care sunt preferințele copilului. Dacă are niște personaje preferate sau o jucărie pe care și-o dorește, atunci îți va fi ușor să îi cumperi cadoul perfect.

Dacă nu știi exact preferințele, alege jucării care să îi ajute să își dezvolte imaginația, îndemânarea și creativitatea. Pentru bebeluși există numeroase jucării care îi ajută să învețe să își coordoneze mișcările, să descopere sunete, obiecte și forme.

După vârsta de 2 ani, jocurile de construcție sunt ideale pentru dezvoltarea imaginației. Dacă alegi modelul potrivit vârstei, acestea pot fi cadoul potrivit chiar și pentru un adolescent. Sunt foarte multe modele de jocuri la Emag potrivite chiar și pentru adulți. Jocurile de construcție pot deveni o pasiune.

Vârsta este un alt criteriu important  pentru alegerea unui cadou. Alege cu atenție jucăriile, ele trebuie să ofere în primul rând siguranță și să fie adaptate vârstei copilului.

Dacă oferi un cadou nepotrivit vârstei, va fi un eșec. Nu îi va atrage atenția dacă este mult prea mare pentru acel tip de jucărie sau poate provoca diverse accidente în cazul copiilor mici.

Cumpără produse utile și de calitate

Încearcă să te gândești la nevoile copilului înainte de a cumpăra un cadou. Nu alege orice produs găsești la ofertă, oferă-i ceva util, care să îi aducă bucurie și pe care să-l folosească mai mult timp.

Fie că vorbim de o jucărie, un gadget, un accesoriu sau ceva de îmbrăcat, alege întotdeauna calitatea, nu cantitatea.

Adaptează-te la context și perioadă

Cumpără cadourile în funcție de anotimp pentru a se putea bucura pe moment de ele. Indiferent de ofertele pe care le găsești, nu oferi cadouri care nu se potrivesc sezonului. Nu va avea răbdare să aștepte următorul anotimp să le folosească.

Adaptează-te contextului. Oferă-i la finalul unui an școlar un set de cărți sau o enciclopedie interesantă, la mare sau într-o zonă cu dealuri, un zmeu și o plasă de fluturi, atunci când sunteți într-o zonă cu multe flori.

Cadourile simple, primite la momentul potrivit sunt cele mai apreciate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2