Cum arata viata locuitorilor in cel mai rece loc de pe Pamant (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

cel-mai-rece-loc-din-lumeViata in cel mai rece loc de pe Pamant poate fi o adevarata provocare pentru locuitori si pentru toate celelalte vietuitoare.

Fotograful din Noua Zeelanda, Amos Chapple, a ajuns in orasul Oimiakon pentru a observa cum se desfasoara viata in cel mai rece loc de pe Pamant locuit permanent si pentru a le face fotografii locuitorilor. El este unul dintre putinii straini care au indraznit sa se aventureze in orasul rusesc.

In 1933, pe 6 februarie, acolo s-a inregistrat cea mai joasa temperatura, respectiv -67.7 grade Celsius, iar media pentru luna ianuarie este de -50 de grade Celsius. Este de asemenea cea mai scazuta temperatura inregistrata in emisfera de Nord. Doar Antarctica a inregistrat temperaturi oficiale mai mari, cea mai mare fiind de -89.2 °C, in apropiere de statia rusa Vostok. Statia meteo actuala este intr-o vale intre Oimiakon si Tomtor, iar in limba Sakha inseamna „apa care nu ingheata”, datorita prezentei unui izvor fierbinte natural in apropiere. Solul este permanent inghetat, iar oamenii duc o lipsa majora de fructe si de legume si se hranesc mai mult cu carne de ren, de cal si peste.

Oamenii si animalele deopotriva au invatat de-a lungul timpului sa se obisnuiasca cu iernile aspre si cu provocarile pe care le presupun iesirile in aer liber.

Viata in Oimiakon se desfasoara exact ca in alte locuri friguroase din lume, iar locuitorii au devenit deja obisnuiti cu temperaturile neobisnuit de reci si se aventureaza in plimbari fara fular, iar hainele de balna sunt singurele care ii impiedica sa inghete.

Nici animalele nu au o viata mai buna, iar proprietarii trebuie sa le asigure putina caldura in grajduri, iar din cand in cand sunt scoase si in aer liber.

Singura cale de a ajunge in Oimiakon se face pe „Drumul oaselor”, unde zapada pare albastra, in ton cu cerul si cu copacii din jur, cerniti de omat.

Fotograful a resimtit frigul si pe aparatele sale foto, deoarece nu reusea intotdeauna sa le faca sa functioneze pentru ca inghetau.

greatnews.ro

cel-mai-friguros-loc-din-lume

cel-mai-rece-loc-din-lume...

cel-mai-rece-loc-din-lume.

cel-mai-rece-loc-din-lume..

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole