Cum au votat parlamentarii maramureseni in cazul Elenei Udrea

PNL

elena udreaPlenul Camerei Deputatilor a admis miercuri cererile Justitiei privind urmarirea penala si incuviintarea retinerii Elenei Udrea, in timp ce pentru arestarea preventiva nu s-a intrunit numarul necesar de voturi, informeaza Agerpres.

Deputatii maramureseni au votat fie pentru retinere, fie pentru arestare, in timp ce unii nu au dorit sa-si spuna optiunea in acest caz.

“PNL a anuntat public, prin toti liderii marcanti pe care ii are, ca a votat pentru arestarea Elenei Udrea. In cazul meu personal nu puteam sa fac opinie separata sau sa fiu altfel. Arestarea poate sa mearga la 30 de zile si se poate prelungi, iar retinerea e pe 24 de ore.

In cazul acesta nici nu cred ca o sa o mai retina, pentru ca nu au cum sa mearga mai departe. Adica retinerea trebuie sa mearga mana in mana cu arestarea, adica retii si mergi cu mandat la judecator pentru arestare. Daca din start procurorul stie ca nu are cum sa mearga pentru arestare, n-are rost sa se faca retinerea, ca atunci o poate audia in fiecare zi cate ore vrea.

Din pacate, asta e Parlamentul, nu au iesit lucrurile cum ar fi vrut unii. Justitia trebuie sa-si faca treaba, judecatorii sa dea o sentinta, iar nu procurorii sau Parlamentul. N-as vrea sa fie nimeni in pielea lui Elena Udrea astazi, la cate dosare are”, a spus deputatul Mircea Dolha.

“Am votat pentru retinere. Au fost doua voturi: pentru inceperea urmaririi si urmatorul pentru retinere sau arestare”, a precizat Nutu Fonta.

“Eu mi-am exercitat votul pentru inceperea urmaririi penale, iar apoi pentru retinere. Retinerea este pe 24 de ore, arestarea pe 29 de zile”, a spus Florin Tataru.

“Am votat cum a decis grupul, deci la toate cele trei cereri (urmarire penala, retinere si arestare n.r.) a fost decizia grupului de a vota pentru a nu bloca nicio chestiune”, a precizat Mircea Man.

In schimb, liberalul Vasile Berci nu a votat pentru ca “saptamana asta am fost in concediu”, iar Cornelia Negrut a aratat faptul ca “votul e secret, asa spune Constitutia”.

Cererile DNA pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva au fost facute in cazul unui nou dosar privind perioade cand Elena Udrea era ministru, pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni: luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile in virtutea functiei, spalare de bani in forma continuata, fals in declaratii de avere in forma continuata (cu referire la declaratiile de avere din perioada 2009 — 2012), conform Agerpres.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2