Cum e Chereches? Zece zile te-a suportat pana ti-a dat cu flit. Acum, du-te singur pe Craica!

Fanfaronadele si diareea verbala a primarului baimarean nu mai tin. Dornic sa-si cosmetizeze imaginea de lider penal, dar omnipotent, Catalin Chereches si-a angajat, acum nici doua saptamani, consilier pe probleme tiganesti, eveniment prezentat in modul festivist caracteristic, la o conferinta de presa avand ca scop autopromovarea cultului personalitatii.

Plin de un optimism debordant, evitand sa mentioneze ca timp de 5 ani gestionarea problemei tiganilor in Baia Mare a constituit un esec, cel mai iubit fiu al orasului s-a lansat intr-un adevarat autolaudatio, urmat de un si mai penibil laudatio, vizibil pe contul de Facebook al personajului.

Citam din declaratiile acestuia: „Am o dorinta de a rezolva problema celor aflati in zonele vulnerabile ale municipiului Baia Mare. Ma refer la Pirita, Ferneziu, Horea, Cuprom, dar si alte zone.” Exprimare tipica de arendas, la persoana intai, care confunda calitatea de proprietar cu ceea de administrator. „Am ajuns la concluzia ca lucrurile nu pot sa functioneze intr-un mod birocratic, intr-un mod scortos. Lucrurile ar trebui sa functioneze intr-o perspectiva umana si analizata fiecare situatie in parte”.

Intrucat pana in prezent, cel care a gestionat problema rroma a fost tocmai Chereches, rezulta ca acesta a fost scortos, birocratic si lipsit de perspectiva umana, aspecte la care subscriem, infiintarea ghetoului „Cuprom” si zidul tiganesc fiind „singurele” realizari ale mandatului penal. In continuarea logosului egocentric, primarul aflat sub control judiciar mentiona: „Din aceasta dorinta a mea de a analiza fiecare situatie in parte am extras cred ca cea mai potrivita persoana care se putea ocupa de aceasta problema si sa o aduc in postura de consilier personal pe aceste probleme importante ale municipiului”.

Din nou sublinierea obsesiva a faptului ca in acest oras, doar el are dreptul sa doreasca ceva si sa decida in consecinta, Consiliul Local si aparatul de specialitate al primarului fiind niste anexe (precum niste umile servitoare) aflate pe statul de plata al grofului de Baia Mare. Finalul de retorica este cosmic cu tente mesianice, edilul mentionand ca ii multumeste “doamnei Claudia Costea ca a acceptat sa vina alaturi de noi in acest proiect, ca a devenit consilierul meu personal pe aceste probleme importante si delicate” .

Ei bine, ieri a aparut informatia ca o coabitare prezentata ca un eveniment de durata si cu efecte multiple pentru comunitate a esuat, consiliera pe probleme roma depunandu-si demisia, dupa o colaborare exceptionala care a durat din 27 iulie si pana in 9 august, adica exact zece zile lucratoare. O performanta specifica administratiei locale baimarene, primarului Chereches si modului in care intelege el sa conduca orasul.

Demisia depusa de Claudia Costea arata ca unii angajati au demnitate si nu suporta umilinta la care ii supun uneori sefii erijati in dictatori.

Mihai POPA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

5 Comments

 1. ketry

  Trebuie să ai aducem aminte acestui bufon cu aerele de primar că la începutul mandatului a promis ca pe craica se va putea merge la picnic,i îl invitam sa meargă cu mama lui la iarba verde pe Craica.

  Reply
  1. tudor

   Da da.Si la Cuprom,pirita sau Ferneziu se poate merge la picnic,printre mizerii si un miros insuportabil.Inca un pariu pierdut de catre C.C.,pe langa cel economic,universitar si aquaparc.Si cele mai amarate localitati au conditii sociale pentru imbaierea de vara,la noi doar Seneca ce simulează cu un amarat de bazin exterior.Ca si la fabrici,baimareanul trebuie sa faca naveta,in localitatile mai mult sau mai putin învecinate.Vai de capul nostru,de amarati ce suntem.

   Reply
 2. george

  Pina nu aflam motivul demisiei, este nepotrivit a-l ataca pe primar, chiar daca merita asta si pe nevazute.

  Reply
 3. nicolae

  Germania vrea accesul la miliardele de euro alocate si nefolosite in reintegrarea romilor romani si bulgari.La noi ca e primar, ca e consilier in problema romilor,rezultatele tuturor sunt zero.

  Reply
 4. Atentul

  Exista un amplu program cu fonduri europene, multe de tot, gata a fi pus in aplicare pentru a rezolva o seama din problemele tiganilor. Kake le-a pus gind rau milioanelor de euro si aceasta consiliera personala urma sa sifoneze fondurile in folosul lui Kake, dar, se vede treaba ca nu a acceptat. Bravo ei! Sa vedem daca si o anumita scoala din Ferneziu va urma acelasi model.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1