Cum era sa moara un elvetian in spitalul din Sighet. Un avion a venit din Elvetia sa-l salveze

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Un cetatean elvetian de orgine sarba, Trailovic Miroljub, casatorit cu o romanca din Sighetu Marmatiei, a trecut prin clipe de groaza in spitalul din municipiul maramuresean.

Acesta a suferit un preinfarct in data de 30 decembrie 2013, fara sa isi dea seama ce i s-a intamplat. Simtindu-se rau, sotia dansului l-a transportat la Spitalul municipal Sighet pentru investigatii si tratament. Medicii din cadrul spitalului nu si-au dat seama ca acesta a suferit un preinfarct, afirmand ca este vorba despre o simpla raceala, scrie sighet247.ro.

„Cand am ajuns cu sotul meu la urgenta, acolo ni s-a spus ca e o raceala a cailor respiratorii, ne-a dat reteta, si am urmat tratamentul indicat”, a declarat Trailovici Anuta, sotia acestuia.

In data de 2 ianuarie, Trailovic Miroljub a ajuns din nou in Urgenta Spitalului Sighet. Medicii aflati in urgenta in acel moment, altii decat cei din data de 30 decembrie, au afirmat ca medicatia administrata „nu este buna”, pacientul fiind pus de urgenta sub oxigen si scrisa o noua reteta… tot pentru raceala!

Pacientul a fost externat in circa o ora, insa la nicio jumatate de ora de la externare, sotia lui a sunat la Serviciul de urgenta 112, solicitand o ambulanta pentru ca barbatul a ajuns in stare de inconstienta.

De abia acum, la al treilea consult, medicii si-au dat silinta si au observat ca nu este vorba de vreo raceala, ci de o problema cardiaca. Astfel, pacientul a ajuns sa fie internat in cardiologie.

Ajuns la spital, femeia elvetianului a telefonat la un spital din Elvetia sa vada ce se poate face sa scape din „Spitalul groazei” din Sighet.

Oficialii de la asigurarile de sanatate din Elvetia i-au cerut Anutei Trailovici sa le trimita prin fax sau e-mail diagnosticul pus de medicii din Sighet, precum si schema de tratament urmata, pentru a putea lua o decizie. Ea a solicitat o copie dupa diagnostic, schema de tratament si analizele efectuate pentru a le trimite in Elvetia, insa dr. Ilea Irina a refuzat sa i le dea, zicand ca dansa „nu face lucruri ilegale”.

„Am rugat-o pe doamna dr. Ilea sa informeze asigurarea cu un protocol privind diagnosticul sotului asa cum mi-a fost cerut de la asigurarile din Elvetia iar ea mi-a raspuns ca nu face lucruri ilegale”, a declarat neputincioasa Anuta Trailovici.

Informand asigurarile de sanatate din Elvetia ca i se refuza de catre Spitalul municipal Sighet eliberarea documentelor solicitate, asigurarile din Elvetia au intervenit prin ambasada Elvetiei la nivel de Minister al Sanatatii din Romania. Dupa cateva telefoane primite direct de la Ministerul sanatatii, Spitalul Sighet a eliberat documentele in cauza, in timp ce starea de sanatate a barbatului se agrava de la ora la ora.

Dupa o jumatate de ora de la trimiterea documentelor in Elvetia prin e-mail, Anuta Trailovici a fost sunata de catre un oficial de la Asigurarile de sanatate din Elvetia, informand-o ca tratamentul administrat in Spitalul Sighet este daunator pacientului si ca in doua ore pe aeroportul din Baia Mare va ateriza un avion medical pentru a-l ridica pe barbat si transporta in Elvetia pentru tratament adecvat conditiei sale de sanatate. In 30 de minute de la apelul telefonic a aparut la Spitalul Sighet o ambulanta care l-a preluat acesta si l-a transportat la aeroportul Baia Mare. Avionul a aterizat cu cateva minute inainte de a ajunge ambulanta la aeroport.

Tot asigurarile de sanatate din Elvetia au pus la dispozitia femeii, fara niciun cost din partea acesteia, un autoturism in regim taxi cu sofer care a asigurat trasportul dansei si a copiilor din Sighet in Elvetia.

Trailovic Miroljub a fost preluat in Elvetia de la avion de catre o echipa formata din mai multi medici, primind tratamentul adecvat. Dupa doar doua zile, el a fost externat, simtindu-se mult mai bine. Medicii de la spitalul din Elvetia i-au transmis familiei Trailovic ca daca pacientul ar fi sosit cu 12 ore mai tarziu, ar fi fost prea tarziu, cel mai probabil survenind decesul acestuia.

Anuta Trailovici a mai declarat ca asigurarile din Elvetia au decontat catre Spitalul Sighet suma de 1.500 RON pentru tratamentul acordat. Aceasta in conditiile in care Spitalul Sighet era sa bage in mormant pacientul, mai scrie sighet247.ro.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

8 Comments

 1. damian

  Doamne, as vrea si eu in Elvetia!!!! Exceptional, performanta deosebita ca dupa doua zile sa externezi un bolnav cu preinfarct. Astia cred ca au un protocol special in bolile inimii, mai ales pentru cele care, asa cum am inteles din materialul de mai sus, erau cat pe ce sa curme viata cetateanului, in conditiile in care se pierdeau cele 12 ore, ajungandu-se chiar la deces….Nu ma intelegeti gresit, cunosc si sunt de acord cu multe din nemultumirile celor care contesta profesionalismul celor de la Sighet si nu numai, dar sa sune unul de la asigurarile de sanatate (astia nu sunt cumva functionari?) si sa spuna ca tratamentul este daunator, uitandu-se numai pe niste hartii, fara a consulta bolnavul, e prea cusuta cu ata alba!

  Reply
 2. dilau

  prietene steko,eu chiar nu stiu daca sa cred ce aburesc astia mai sus.daca e adevarat poti face in continuare digestia cu apa,in caz de ruginire prematura sigur statul roman trimite un mig 21 sa te aduca acasa la tratament.

  Reply
 3. micksss

  Sa ferea Domnu sa ajungeti pe mina doctorilor de acolo. In cazul vostru nu o sa sune nimeni, nici chiar un functionar…

  Reply
 4. Sigheteanu

  Cand regele Cioaba a facut infarct in Turcia si cu toate incercarile medicale a murit spitalul a eliberat o factura de cateva zeci de mii de euro, in schimb in Romania tratam pe banii nostri orice asa zis asigurat al altei tarii fara sa il punem sa plateasca nimic. Intrebatii pe romanii nostri plecati ce lucreaza la negru in strainatate ce patesc cand ajung sa aiba probleme de sanatate si apeleaza la spitalele de afara. Din cateva vedem domnul Iuga in razboiul lui personal cu domnul primar Nemes improsca cu noroi in toate institutiile orasului si in cetateni (dna doctor Ilea) si devine ANTISIGHETEAN. Va rugam sa va mutati in Baia Mare domnule Iuga!!!

  Reply
 5. ileana

  Nu conteaza ca e roman sau strain , intrebarea este cum un medic din serviciul de urgente nu depisteaza un preinfarct?
  Si culmea diagnosticul eraceala. In urma cu doi ani am suferit o hemoragie innterna, iar in urgenta diagnosticul a fost de viroza respiratorie, m-au tinut acolo fara sa-mi dea nimic 3 ore pana mi-a adus dl dr. Gelu Mois o reteta. Noroc ca am avut o cunostinta medic altfel puteam sa mor. Si tuturor care au fost cu mine in noaptea aceea in urgente le-a dat acelasi diagnostic desi aveam simptome total diferite. Mai mult asistentii dormeau, unul singur era treaz si supraveghea 6 oameni, adica se uita la noi ca nu ne-a dat nimic. Si nimeni nu ia nici o masura.

  Reply
 6. Norbert

  Aceasta intamplare imi aminteste de patenile mamei mele. Ea fiind cu un triplu baipas a ajuns in urgenta pentru ca se simtea rau si credea ca a suferit un preinfart. ( stia din experienta). ea sa prezentat la urgenta cu toate analizele facute inainte cu o saptamana care preindicau un eventual infart. Medicul de uregta nici macar nu si-a dat silinta sa cheme un specialist. Nu sunt sigur dar cred ca doamna DR, daca poti sa o numest DR, a fost de serviciu. Am reusit sa facem un consult de urgenta la un cardiolog ( cu mare tam tam …) si pentru ca mama era o clineta veche la cardiolog a fost internata indata pentru 2 saptamani urmand sa i se implateze un stent. Deci daca mama nu ar fii stiut simptomele unui infart ar fii mers acasa si poate ar fii decedat. Deci pot sa zic profesionista de la UPU ar trebui un pic investigata sa vedem competenta ei. Si cum se poatre ca un doctor de UPU sa nu recunosca un infart mai ales ca este foarte des intalnit nu e o raritate.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole