Cum iti afecteaza sanatatea folosirea indelungata la tabletei sau a telefonului mobil

Persoanele care folosesc mult timp tableta sau telefonul mobil risca sa aiba probleme grave de sanatate peste cativa ani. Un studiu realizat de Asociatia Chiropracticienilor din Marea Britanie a demonstrat ca poate exista o legatura intre acest obicei si bolile pulmonare si cardiovasculare.

Potrivit cercetarii, persoanele care scriu mesaje sau mailuri pe tableta sau mobil tind sa stea aplecate, cocosate, iar acest lucru duce la o respiratie proasta.

Coastele nu mai stau in pozitie fireasca, iar inima si plamanii fac eforturi mai mari pentru a functiona normal. Riscurile pentru sanatate sunt la fel de mari in acest caz ca si obezitatea.

In timp, aceasta pozitie incorecta duce la formarea unei cocoase (afectiune numita in termeni medicali hipercifoza).

Astfel, daca pe termen scurt persoanele afectate nu sunt constiente de aceasta problema, o data cu inaintarea in varsta pozitia incorecta va avea efecte grave. Bolile cardiovasculare care pot fi provocate de cocoasa le vor reduce chiar speranta de viata.

Batranii care sufera de aceasta afectiune au un risc mai mare de mortalitate decat cei care nu au hipercifoza. Riscul este la fel de mare ca in cazul persoanelor obeze, spun autorii studiului.

Chiropracticianul Edwina Waddel spune ca a remarcat un numar tot mai mare de pacienti care stau aplecati in fata, din cauza ca tot mai multi folosesc telefoane mobile si tablete.

Ea atrage atentia ca o postura incorecta nu inseamna doar un aspect fizic neplacut, ci poate avea efecte grave pentru sanatate.

Solutia ar fi sa utilizam mai rar dispozitivele mobile si atunci cand trebuie sa le utilizam, sa le tinem sus, in dreptul ochilor, ca sa nu mai fim tentati sa ne aplecam.

Sursa: Daily Mail

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1