Cum ne influenteaza tacamurile modul in care percepem mancarea

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

tacamuri masaPerceptia noastra asupra mancarii este diferita in functie de tacamurile folosite – este concluzia unui studiu aparut in lalibre.be. Cu cat acestea sunt mai pretentioase, mai masive, cu atat mancarurile par mai gustoase, arata studiul realizat de cercetatori de la Universitatea Oxford.

 In cadrul experimentului efectuat de ei au fost convocate 130 de persoane intr-un restaurant din Edinburgh. Fericitii voluntari au primit toti acelasi meniu — pastrav, piure, spanac si capere in unt, adica specialitati ale zonei. O parte din clienti a mancat cu vesela si tacamuri usoare, ieftine, iar cealalta, cu tacamuri mai rafinate, de trei ori mai grele.

Persoanele care au mancat cu tacamuri mai grele au apreciat ca mancarea lor a fost mai buna si bine prezentata, fiind gata sa plateasca meniul chiar mai scump decat pretul anuntat.

Charles Michel, seful echipei de cercetatori, considera ca ‘este foarte probabil ca felul nostru pozitiv sau negativ de a evalua tacamurile sa se transfere implicit asupra modului nostru de a percepe hrana.

Este ceea ce se numeste “transfer de senzatie’. In opinia lui, atunci cand mancam cu o furculita si un cutit mai masive, profitam mai mult de ceea ce savuram si suntem mai constienti de continutul farfuriei, decat atunci cand folosim, de exemplu, tacamuri din plastic.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *