Cum poate fi scazuta mortalitatea cardiovasculara

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

inimaModalitatea cea mai eficienta de a scadea mortalitatea cardiovasculara este preventia, a afirmat presedintele Fundatiei Nationale a Inimii, conf. dr. Ioan Mircea Coman, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta joi cu ocazia Zilei Nationale a Preventiei Cardiovasculare, care se celebreaza anual pe 14 februarie, scrie Agerpres.

“Modalitatea cea mai eficienta de a scadea mortalitatea cardiovasculara este preventia, pentru ca este mult mai ieftin. Este mai ieftin sa impiedicam pe cineva sa devina purtatorul unei boli cardiovasculare decat sa tratam un infarct. Aceste costuri pot sa urce, in costuri directe si indirecte, la cateva mii de euro, pentru un infarct miocardic, si sigur ca preturile depind si de gradul in care utilizam o aparatura sofisticata sau medicatia cea mai eficienta”, a explicat Ioan Mircea Coman.

In categoria bolilor cardiovasculare intra mai multe afectiuni, printre care cardiopatia ischemica, hipertensiunea arteriala, tulburarile de ritm, miocardita, pericardita si endocardita. Toate acestea pot duce, in final, spre tabloul sever de insuficienta cardiaca, a precizat presedintele Fundatiei Romane a Inimii.

Potrivit lui Ioan Mircea Coman, intr-un clasament al mortalitatii cardiovasculare, Romania sta “intr-o situatie mai proasta decat tarile occidentale, mai ales cele din sudul si vestul Europei, care au mortalitate mai mica, notabil mai bine decat tarile din spatiul ex-sovietic”.

“Ceea ce este imbucurator este faptul ca in ultimii ani s-a inregistrat o tendinta constanta de scadere a acestei mortalitati, dar nu este o scadere spectaculoasa”, a declarat acesta.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2