Cum poti recupera banii pe Taxa auto

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a declarat ilegala Taxa auto, fapt pentru care circa 80.000 de romani se judeca in prezent cu statul roman pentru recuperarea banilor. Pe langa acestia mai sunt alte cateva sute de mii de persoane care urmeaza sa-si recupereze banii, scrie dcnews.ro.

Taxa de prima inmatriculare, adoptata in 2012, prevede ca pentru orice masina cumparata la mana a doua sa fie achitata o suma proportionala cu vechimea, categoria, capacitatea cilindrica, precum si cu norma de poluare a autovehiculului.

Singura cale pentru recuperarea banilor in acest moment este instanta de judecata.

“In urma deciziei Curtii de Justitie a Uniunii Europene, care a stabilit definitiv ca taxa introdusa de Guvernul Boc, in 3 februarie 2012 – cred ca era cu cateva zile inainte sa isi dea demisia premierul Boc – este neeuropeana, avem de dat banii oamenilor inapoi. In functie de toate restrictiile si toate posibilitatile bugetare, o sa dam banii inapoi, sa vedem cum si in cat timp facem acest lucru”, a spus Ponta la inceputul sedintei de miercuri a Executivului.

Ce acte trebuie depuse la instantele de judecata

– Contractul de vanzare-cumparare a autovehiculului;

– Copie dupa cartea de identitate a masinii, cu prezentarea originalului in instanta;

– Decizia de impunere a platii taxei de poluare eliberate de Administratia Financiara;

– Dovada platii taxei de poluare. Pentru a putea demara procesul impotriva statului trebuie sa mai achitati la judecatorie o taxa de timbru. Aceasta este de 10% din valoarea taxei de poluare a carei restituire se solicita, dar nu trebuie sa depaseasca 300 de lei.

Incepand cu  15 martie 2014, taxa auto iese din schema si intra timbrul de mediu, care trebuie platit de cei care-si inregistreaza masinile second-hand.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2