Cum prajesti slanina si carnatul

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

E duminica dupa masa. O ploicica scurta a racorit aerul din Baia Mare apoi s-a aburcat peste dealuri si a plecat in treaba ei. Bucuros de aerul oxigenat de afara, imi iau pe umar racheta si ma indrept spre terenul de tenis.

E o duminica frumoasa de iunie: vreme de zabava si de leneveala, vreme de stat cu burta la soare in tihna, pentru ca duminica pina si Dumnezeu a stat. Trec vijiind prin traficul rarefiat cind, deodata, ceva imi atrage atentia in spatele unui garaj. Descalec de pe bicicleta si ma apropii cu bagare de seama. In fata mea se invirte molcom aparatul din imagine. Citiva metri mai incolo, la umbra sta stapinul masinariei pufaind dintr-o tigara.

Protap rotativ pentru prajit slanina si cirnat, declara el teatral. Componente: motoras stergatoare de parbriz, tevi combinate, suport rotativ. Alimentare: acumulator de masina sau priza. Editia 2013 imbunatatita. Stau si admir in tacere masinaria dupa care il felicit pe proprietar… … care imi da voie sa-i fotografiez creatia si sa o postez pe internet.

Pentru mine aparatul reprezinta dovada clara a inventivitatii romanesti, a faptului ca atunci cind isi pune mintea la contributie, romanul poate realiza lucruri interesante. Poate ca nu va ajunge niciodata la salonul de la Geneva, dar genul acesta de realizari arata ca romanii mai au in ei acea scinteie de originalitate si acest lucru este al naibii de placut.

Mai ales intr-o dupa masa de duminica in care vremea e frumoasa si soarele pe cer. 

Andrei ALBU

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *