Cum să eviți atacurile urșilor. Recomandările jandarmilor maramureșeni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Jandarmii de la cele cinci posturi montane din județul nostru acționează zilnic în zona stațiunilor și pe traseele turistice din zona de responsabilitate, pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în dificultate.

Pentru a petrece un sfârșit de săptămână plăcut și pentru a se evita situațiile nedorite jandarmii montani transmit cetățenilor și iubitorilor de drumeții montane, câteva reguli ce sunt menite să ajute în situația întâlnirii cu ursul sau cu alte animale sălbatice.

”Ursul, foloseşte un teritoriu întins, existând astfel o probabilitate crescută de interacţiune a omului cu ursul iar pentru a se evita atacul ursului, se interzice cu desăvârşire hrănirea animalului sau apropierea de acesta, pentru fotografii sau din alte motive.

Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă şi dumneavoastră veţi face la fel. Faceţi-vă semnalată prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. În cazul în care se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului.

Să nu aruncați cu pietre sau alte obiecte și să nu vă bazați că este suficientă distanță până la urs, să vă îndepărtați de el. Să vă păstrați calmul și să nu fugiţi, ursul fuge mult mai repede decât omul, prin fugă instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca. Solicitați sprijin apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112”, a spus Maior Radu Vasile Nicolae, purtător de cuvânt al I.J.J. Maramureş.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. Guard Dogs

  Mda… pe lângă câini , suntem singura țară cu urși maidanezi , care stau la propriu la capătul podului pt. o bucată de pâine… Concluzia… dacă nu putem hrănii niște animale , cum putem ajuta cu adevărat oamenii ?!@… sau parafrazând pe Dalai Lama ,, Scopul nostru în viață este de a ajuta pe alții . Și dacă nu-i poți ajuta , măcar nu le face rău . ,,

  Reply
  1. Alex

   Stau la coada ursii pentru o bucata de paine pentru ca oameni tampiti ii hranesc si ii invata ca om=hrana si de aici pana la om=mancare proaspata numa buna de muscat, e doar un pas. Apoi un animal nevinovat stricat de oameni e ucis. Nu au nevoie ursii de pomeni de la turistul de rand. Sau sa mearga sa-si faca selfiuri cu ei.

   Reply
   1. Guard Dogs

    Greșit alex… ce se-ntâmplă de 32 de ani este mult mai complex( hoția este sport național ) … orice regim politic mai sănătos hrănea animalele sălbatice în saivane amenajate în păduŕe… după ce tăiem pădurile, habitatul animalelor și vindem la export : afine, zmeură, ciuperci etc. adică toată hrana ,tu ai pretenția că și moș martin să renunțe la bucata de pâine ?! … tu știi că în Germania te amendează dacă culegi din păduŕe?! …

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2