Cum sa mananci sanatos cu bani putini

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

alimenteCand ai putini bani alocati pentru alimentatia zilnica, planificarea pentru cumparaturi poate avea provocarile sale, iar daca esti adeptul mancarurilor sanatoase, acest lucru poate fi chiar mai dificil.

Conform CSID, acestea sunt 6 sfaturi utile pentru a va ajuta sa cumparati alimente sanatoase, cu un buget redus.

Cumpara produse proaspete atunci cand sunt in sezon si congeleaza-le

Produsele proaspete sunt intotdeauna o mare necesitate, dar costul poate deveni prea mare. O foarte buna solutie consta in cumpararea legumelor si fructelor de sezon si depozitarea lor in congelator, pentru a le putea consuma ori de cate ori este nevoie.

Uita-te dupa reduceri si planifica-ti felurile de mancare in functie de acestea

In cazul in care magazinul alimentar de unde iti faci cumparaturile ofera un card de economii, asigurati-te ca il detii si verifica saptamanal ce produse sunt reduse. Nu planifica mancarurile pe care urmeaza sa le gatesti inainte de a consulta reducerile si restul preturilor, in general. Din contra, asigura-te ca mesele sunt planuite in conformitate cu cele mai benefice preturi la alimente.

Incearca tipuri de carne mai putin costisitoare

Te poti bucura in continuare de carne, chiar si atunci cand dispui de un buget redus. Alege feluri mai putin costisitoare de carne, cum ar fi pulpe de pui in loc de piept de pui, si incearca si metode de gatit diferite.

Pastreaza frigiderul si camara organizate

Resturile felurilor de mancare sunt intotdeauna minunate, dar isi pierd in totalitate scopul in cazul in care raman in partea din spate a frigiderului. Eticheteaza resturile si pastreaza frigiderul organizat, pentru a ajuta la minimizarea risipei de alimente.

Mergi la piata la sfarsitul zilei

Daca vrei sa cumperi fructe si legume din piata, poate ar trebui sa iei in considerare vizita la piata spre sfarsitul zilei, atunci cand agricultorii se pregatesc sa plece si doresc sa vanda produsele cat mai repede. Cu toate acestea, verifica starea in care sunt acestea. Nu intotdeauna ce ramane spre final este neaparat si intr-o stare optima pentru consum.

Consuma ton in conserva, in loc de ton proaspat, dar verifica eticheta

Datorita proprietatilor sale, tonul poate atinge preturi extrem de mari. Cu toate acestea, nu inseamna cu nu il poti consuma. Iata o alternativa rentabila – tonul la conserva. Nu te zgarci, avertizeaza WebMD.com – desi foarte sanatos, tonul conservat poate contine o serie de aditivi nepotriviti. Alege o varianta mai buna a tonului la conserva si verifica tot timpul ingredientele. De asemenea, ca urmare a cantitatii ridicate de mercur, tonul este recomandat in doze potrivite pentru o persoana normala, dar mici, pentru o femeie insarcinata.

Sursa: CSID

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *