CUM SE FAC BANII – Canapele pline cu țigări trebuiau să ajungă din Sighet în Marea Britanie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Se fac bani frumoși din țigările de contrabandă. Un maramureșean de 39 de ani a avut ghinionul să fie oprit de polițiștii de frontieră de la Petea, care au fpcut verificări amănunțite asupra camionului și remorcii conduse de bărbatul din Maramureș. Și surpriză – erau ascunse țigări de contrabandă.

„Conform documentelor de însoțire a mărfii, acesta transporta colete cu canapele tapițate, de la o firmă din Sighetu Marmației către o societate comercială din Marea Britanie. La controlul de frontieră, efectuat în comun cu autoritățile maghiare, colegii noștri au folosit și câinele de serviciu CORA, câine special antrenat pentru detectarea produselor din tutun.

Cu ocazia controlului fizic, colegii noștri au observat o fisură a cablului de siguranță în zona din spatele cabinei. În interiorul semiremorcii, disimulate în cutii de carton printre coletele cu canapele tapițate, au fost descoperite 6.997 pachete cu țigări de diferite mărci. Șoferul a declarat că el nu știa nimic despre existența coletelor cu țigări în ansamblul rutier pe care îl conducea. Bărbatul susține că el doar a preluat camionul încărcat pentru a-l conduce până la destinație, în Marea Britanie. Marfa, în valoare de 167.928 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, autovehiculul a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor, iar conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă”, precizează ITPF Sighetu Marmației.

Mai spunem doar că echipajul canin format din polițist de frontieră și câinele de serviciu CORA face parte din colectivul Sectorului Poliției de Frontieră Petea de la începutul acestei luni când, la nivelul Poliției de Frontieră Române au fost dispuse măsuri pentru întărirea dispozitivelor de acțiune și control la frontiera cu Ungaria, atât la controlul de frontieră (în punctele de trecere a frontierei), cât și la supravegherea frontierei de stat (pe frontiera verde).

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole