septembrie 24, 2021

Cum trebuie sa asociem berea cu diferite feluri de mancare?

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

mancareVinul rosu se potriveste cu o mancare ce are are in centru carnea de porc sau vita. Cel alb merge foarte bine cu carnea de pui sau peste. Sampania poate fi servita alaturi de un vanat cu pene siciuperci pentru felul principal sau macarons pentru desert. Dar daca se opteaza pentru bere? Care sunt felurile de mancare recomandate pentru aceasta bautura?

In acest caz, prima regula in legatura cu preparatele de pui, peste, salate sau paste este sa nu fie ”coplesite”  cu bere, scrie site-ul Men’s Fitness.

In acest caz variantele de bere light sunt mai bune. O German lager sau Belgian Saison alaturi de pui sau peste este perfecta (in cazul in care se adauga  smantana sau sosuri este nevoie alaturi de o bere mai plina).

Pastele sunt putin mai versatile, dar se potrivesc foarte bine cu beri similare precum cele blonde de tip ale, beri din grau germane sau beri americane de tip ale (bere cu fermentare inalta).

Friptura si Cabernet-ul sunt clasice, dar si berile inchise le culoare precum cea neagra de tip ale pot echilibra tipurile de carne mai  consistenta.

Este vorba de gasirea unei beri care este echivalenta tipului de carne. Orice carne de vita robusta si bogata sau alimentele bogate trebui sa aiba alaturi o bere la fel de plina, pentru a se ridica la nivelul acestui tip de carne. Acestea sunt berile inchise la culoare de tip porter sau stout.

Berile Germane din grau merg foarte bine in special cu sunca/jambonul, intrucat dulceata berii contrasteaza cu salinitatea carnii de porc.

De exemplu, o bucata de sunca acoperita cu o glazura picanta. Aceasta reteta foloseste 5 tipuri de condimente sau cuisoare, ambele potrivindu-se perfect cu notele delicat-picante ale berii de grau.

ZF

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2