Cum va fi vremea in Maramures in perioada 23 mai – 5 iunie

vremea-meteo-termometruRegimul termic va continua sa fie oscilant atat spre finalul lunii mai, cat si in prima saptamana din iunie, cu temperaturi ce nu vor scadea sub 20 de grade Celsius la nivelul intregii tari, dar si cu precipitatii pe arii extinse cu preponderenta pe 24 si 25 mai, respectiv intre 30 mai si 5 iunie, arata estimarile Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabile pentru intervalul 23 mai – 5 iunie, publicate luni, informeaza AGERPRES.

In Maramures, in primele trei zile ale intervalului, regimul termic, indeosebi cel diurn, va marca o scadere de aproximativ 5 grade si va fi caracterizat, in jurul datei de 25 mai, de valori usor mai coborate decat cele climatologic specifice acestei perioade, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 21 de grade. Din data de 26 mai, vremea va intra intr-un proces de incalzire usoara si treptata, urmand a se inregistra in perioada 30 mai — 1 iunie valori termice, atat diurne cat si nocturne, mult mai ridicate decat cele normale.

Astfel, media regionala a temperaturilor maxime va fi 25 — 27 de grade, iar a celor minime de 12 — 14 grade. Se vor semnala averse pe arii extinse si moderate cantitativ in jurul datei de 24 mai. Ulterior, probabilitatea de aparitie a acestora va fi ridicata in perioada 25 — 27 mai si in intervalul 30 mai — 5 iunie, cand se pot inregistra si cantitati de apa mai insemnate.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1