Cum va fi vremea in Maramures in perioada 8-21 august

vremea-meteo-termometruUrmatoarele doua saptamani se vor caracteriza, din punct meteorologic, printr-un regim termic in general cald, cu temperaturi maxime ce vor ajunge la 30 – 33 de grade in zona Munteniei si a Olteniei, dar si instabilitate atmosferica accentuata in intervalul 10 – 14 august, conform prognozei intocmite de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), valabila in intervalul 8 – 21 august, publicata luni, informeaza AGERPRES.

In Maramures, procesul de incalzire a vremii va fi caracteristic pentru primele zile ale intervalului de prognoza, astfel incat maximele diurne vor marca o crestere, de la 26 de grade in prima zi, pana la 29 de grade pe 10 august, pentru ca apoi sa scada spre 21…22 de grade in intervalul 11 — 13 august.

Spre week-end vremea se va incalzi din nou, iar a doua saptamana de prognoza va avea un regim termic relativ constant, cu temperaturi medii diurne de aproximativ 26…27 de grade. Minimele nocturne vor fi in crestere in prima parte a intervalului, spre aproximativ 15 grade pe 11 august, apoi vor scadea pana la o valoare medie de 10 grade pe 13 august. Dupa aceasta data, va avea loc o usoara incalzire, iar in a doua saptamana de prognoza temperaturile nu vor mai avea variatii importante si se vor mentine relativ constante, la valori medii regionale de 12…14 grade.

Instabilitatea atmosferica va fi accentuata intre 10 si 12 august, cand vor fi averse pe arii extinse, izolat mai insemnate cantitativ. Apoi, vremea se va ameliora si doar trecator vor mai fi conditii pentru ploi slabe, de scurta durata.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1