Cum voteaza romanii care-si aleg presedintele din afara tarii

PNL

Aproximativ trei milioane de romani, potrivit cifrelor oficiale, care traiesc in afara tarii vor putea vota, duminica, la alegerile prezidentiale in cele 294 de sectii de votare in 95 de state, Ministerul de Externe trimitand 600.000 de buletine. Numarul sectiilor de votare din strainatate pentru scrutinul de duminica este de 294, MAE precizand ca lista finala a acestor sectii a fost omologata “pe baza experientei anterioare in organizarea alegerilor prezidentiale in strainatate, luand ca referinta scrutinul din anul 2009, cand au fost organizate 294 de sectii de vot”.

Intr-un comunicat din 16 septembrie, Ministerul de Externe reaminteste ca, la alegerile pentru presedintele Romaniei din 2009, in strainatate au votat, in turul doi, aproximativ 146.000 de cetateni romani in 294 sectii de votare, inregistrandu-se, astfel, cel mai mare numar de cetateni romani care au votat in afara tarii la un scrutin.

MAE mentioneaza ca pentru scrutinul din 2 noiembrie a fost majorat semnificativ numarul de sectii de votare in RepublicaMoldova, de la 13 la 21, tinandu-se cont de tendinta ascendenta a numarului de cetateni romani cu drept de vot din statul vecin. Marea Britanie este o alta tara in care a crescut numarul sectiilor de vot, de la 8 la 11. În Australia sunt 5 sectii de vot, fata de 3 in 2009. A scazut insa numarul celor din Italia (unde traiesc in jur de 900.000 de romani, conform datelor oficiale) de la 55 la 51 si din SUA, de la 28 la 22.

ZiarMM

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2