Cum vrea Google sa schimbe marile orase printr-o noua investitie

Reclame home 1
Reclame home 1

googleSeful Google, Larry Page, si-a propus sa aduca tehnologia smart sa direct in strada. Noua firma pe care gigantul IT vrea sa o impuna in piata inovatiilor urbane, Sidewalk Labs, are scopul de a imbunatati radical „viata la oras”.

Dan Doctoroff, adjunctul fostului primar al New York-ului, Michael Bloomberg, se va ocupa de soarta companiei prin care Google vrea sa schimbe cu totul experienta urbana, arataBusiness Insider.

Sidewalk Labs este descrisa intr-o postare a lui Page drept „o investitie modesta” a companiei sale, dar care poate schimba modul de viata pentru miliarde de locuitori ai metropolelor de pe glob.

Noua companie are in plan dezvoltarea unor noi produse si tehnologii care sa reduca din costurile de viata in mediul urban si sa eficientizeze transportul in comun si consumul de energie din marile orase.

Sidewalk Labs va fi folosita si in planurile de achizitii si de incheiere de parteneriate, urmand modelul pe care Google l-a implementat deja prin firma Calico, din domeniul medicinei.

Doctoroff a mentionat intr-un interviu pentru New York Times ca firma pe care o va conduce se va pozitiona in spatiul larg dintre miscarile reprezentative din randul societatii civile si marile corporatii tehnologice.

Mai multe pe business24.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole