Cum vrea prefectul sa rezolve problema porcilor mistreti din judet

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a convocat joi 18 septembrie, o intalnire cu reprezentantii Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Cluj-Napoca, cu cei ai Directiei Silvice Maramures, cei de la AJVPS Maramures, precum si autoritati locale si reprezentanti ai fondurilor de vanatoare.

Subiectul discutiei a fost gasirea unor solutii imediate pentru stoparea pagubelor produse in Maramures de catre porcii mistreti.

Prefectul Anton Rohian a mai solicitat astfel de intrevederi cu factorii implicati, insa problemele persista in judet, cu preponderenta in localitati precum Copalnic Manastur, Botiza, Coroieni, desesti, Miresu Mare, Somcuta Mare, Giulesti, Petrova, Oarta de Jos.

Toate partile implicate au fost de acord cu faptul ca este necesara o modificare legislativa, astfel incat sa fie stopat acest fenomen. Mai exact, inspectorul sef al ITRSV Cluj Napoca, Daniel Pop, a facut precizarea ca sistemul legislativ in domeniu trebuie imbunatatit, in primul rand prin reducerea obligatiilor pentru proprietarii de terenuri, care sunt pagubiti.

Sunt inregistrate multe cazuri in care oamenii au ramas fara culturi, iar cei care beneficiaza de finantari prin APIA si nu pot justifica lipsa culturilor sunt pasibili de imputarea subventiilor luate.
Avand in vedere ca astfel de probleme sunt inregistrate si in alte judete, prefectul Anton Rohian a propus o interventie comuna catre Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice in care sa fie prezentate toate problemele provocate de numarul tot mai mare de porci mistreti si o modificare a legislatiei actuale care sa vina in sprijinul cetatenilor a caror culturi sunt distruse.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

3 Comments

 1. jack

  Dle Preeeefffect, nu va bagati in zona crepusculara, va prindeti urechile. Apelati la primul vanator al judetului si veti vedea ca dl avocat presedinte va rezolva problema Rapid!

  Reply
 2. primarulcorupt

  Doamne dă s-o resolve. Dar nu vad cum ar putea rezolva problema mistretilor presedintele. :)) ))))))))). Numai daca nu ar avea chef sa mearga la vanatoare, ca altfel nu vad cum ar rezolva problema domnului de la Dumbravita, ca la cat il intererseaza pe presedinte CJ de soarta judetului, „numai daca nu se vor muta mistretii la ucranieni”. Pe presedinte nici acolo unde cred uni ca-l doare, in fapt nu-l doare. Dragi maramureseni, stati cuminti, ca la uni nu faptele conteaza, la alti doar afacerile.

  Reply
 3. Ioans

  Taranul din Grosi o da iar in gard. A fost la Preluci, a mancat si a baut bine, iar pe oameni inea dus cu presul, ca face,,, ca drege… dar nimic. Mistretiine-au distrus recoltele si gradinile oamenilor, in timp ce la la televizor spunea ca a rezolvat problema.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole