Cursuri de pian si muzica de camera pentru tineri muzicieni, in Baia Mare

PNL

In perioada 9 -17 mai, Clubul Rotary Baia Mare organizeaza la Liceul de Arte Baia Mare cursuri de masterclass de pian si muzica de camera pentru tineri muzicieni sustinute de pianista Karina Sabac din Germania.

Tanara pianista a prezentat, la sfarsitul saptamanii, in sala de concerte a liceului un recital de pian cu lucrari de J.S. Bach, Claude Debussy, Franz Liszt si Marijn Simons. Piesa compozitorului olandez a fost interpretata in premiera.

Proiectul Materclass-uri pentru pian si muzica de camera, condus de pianista Karina Sabac se desfasoara în aceste zile, după programul următor:marti intre orele 9-12, respectiv 15-19; miercuri orele 9-12, respectiv 15-19, joi intre orele 9-12. Pentru vineri sunt programate micro-concerte cu copii, intre orele 9-12, respectiv 15-19. Toate aceste activitati muzicale sunt deschise publicului.

La sfarsitul cursurilor, sambata, 17 mai, la ora 12:00, tinerii muzicieni participanti vor sustine un concert final in sala Liceului de Arte, la care sunt invitati sa participe toti iubitorii de muzica clasica.

Karina Sabac face parte din tanara generatie de muzicien romani care traiesc si lucreaza in strainatate. In Romania a studiat cu Andrei Vieru si Ludmila Popisteanu. A absolvit universitatea HdK din Berlin la clasa profesorului Klaus Hellwig si absolvit al doilea masterat in pian la USC din Los Angeles cu John Perry.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1