UPDATE: Cursuri suspendate azi in cateva scoli din judetul Maramures. Vezi unde

PNL

UPDATE: Cursurile vor fi suspendate si la Colegiul Economic “Pintea Viteazul” din Cavnic, in perioada 16-18 ianuarie, potrivit informatiilor furnizate de Adriana Mester, purtatorul de cuvant al ISJ Maramures.

Aspectele cauzate de caderile abundente de zapada, la nivelul judetului, au fost analizate in sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta din aceasta dimineata, anunta Prefectura Maramures, intr-un comunicat.

La solicitarea Inspectoratului Scolar Judetean Maramures s-a aprobat suspendarea cursurilor, in data de 15 ianuarie, la Scoala Gimnaziala ”Dr. Teodor Mihali” Baia Mare, Scoala Gimnaziala Vima Mica, structura Aspra si Scoala Gimnaziala ”Augustin Buzura” Copalnic Manastur, structura Preluca Noua.

Cererea Asociatiei Elevilor Maramures de suspendare a orelor de curs in municipiul Baia Mare a fost prezentata, iar Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a solicitat respectarea prevederile legislatiei in vigoare (suspendarea cursurilor se efectueaza la cererea directorului unitatii de invatamant, in baza hotararii Consiliului de Administratie, respectiv aprobarii Consiliului de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean).

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Maramures a precizat ca, pana la inceperea sedintei de lucru, nu au fost inregistrate solicitari de suspendare a cursurilor din partea conducerilor de unitati de invatamant din Baia Mare. Autoritatile administratiei publice locale baimarene prezente la sedinta au precizat ca utilajele au intervenit si au lucrat la deszapezirea si largirea partii carosabile.

De asemenea, sunt asigurate stocuri de materiale antiderapant pentru interventia pe drumurile nationale si judetene. Problema ridicata de reprezentantii societatii s-a referit la aprovizionarea cu sare de la saline. Sunt incheiate contracte pentru aprovizionare, dar prioritate se acorda contactelor externe.

Seful Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures, comisar sef de politie Liviu-Constantin Grozavu, a precizat ca, de la inceputul lunii decembrie si pana in prezent au fost inregistrate 37 evenimente rutiere, din care 36 cu pagube materiala si unul cu victime. Pentru deszapezirea tardiva au fost amendate doua societati care asigurau practicabilitatea drumurilor publice din judet.

Directia de Sanatate Publica a comunicat lista persoanelor vulnerabile la nivelul judetului, gravide, bolnavi dializati, bolnavi cronici, din zone greu accesibile, pentru a fi preluati si ajunge, la timp, in unitatile de asistenta sociala sau in cazul unor conditii meteorologice nefavorabile de a asigura spitalizarea in cea mai apropiata unitate sanitara cu paturi.

Se mentine pericolul producerii de avalansa in Muntii Maramuresului si Muntii Gutai.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1