Cursurile încep 100% online pe 11 ianuarie și continuă așa până pe 29 ianuarie

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul Educației a semnat ordinul nr 3.090 din 8 ianuarie 2020, care pe baza OUG 2 și a recomandării Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, act normativ prin care cursurile încep 100% online pe data de 8 ianuarie. Ordinul a fost publicat vineri seara în Monitorul Oficial.

Ministrul Educației a declarat la Realitatea TV că “vom reuși să deschidem școala, este o convingere profundă, pe data de 8 februarie”.

“Activitățile didactice care impun prezența fizică în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal a preșcolarilor și elevilor se suspendă pentru perioada 11.01.2021-20.01.2021”, prevede ordinul de ministru.

Documentul mai prevede că “activitățile didactice vor fi desfășurate în sistem on-line, conform Metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 5.545/2020″.

În cazul în care activitățile online nu pot fi desfășurate “inspectoratele școlare județene/ Inspectoratul Școlar al Municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet”, potrivit actului normativ.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că școlile se vor deschide școlile în 8 februarie „într-o formă sau alta”.

„Vom reuși să deschidem școala, este o convingere profundă, pe data de 8 februarie, fie că vom reuși cu toate școlile din România, fie că vom deschide școlile din zonele cu rate de infectare mai scăzută, sau o să prioritizăm învățământul primar și grădinițele, știut fiind că este cel mai dificil de abordat în maniera online, fie că vom prioritiza elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care susțin examenele naționale.

Într-o formă sau alta, vom reuşi să deschidem şcolile, este convingerea mea. Educaţia rămâne prioritatea acestui guvern”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Până pe 8 februarie urmează 3 săptămâni de școală online și o vancață de o săptămână.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *