Curtea Constitutionala turca ordona anularea deciziei guvernului de a bloca accesul la YouTube

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Curtea Constitutionala turca a ordonat joi anularea deciziei luate in urma cu doua luni de guvernul islamo-conservator de a bloca accesul la YouTube, estimand ca aceasta decizie incalca libertatea de expresie, a informat presa turca, relateaza AFP citata de Agerpres.

Autoritatile turce au blocat la 27 martie accesul la YouTube din motive de ‘securitate nationala’, dupa distribuirea unei inregistrari piratate a unei reuniuni confidentiale la care au luat parte importanti oficiali turci cu privire la razboiul din Siria.

Hotararea celei mai inalte instante judiciare din Turcia vizeaza Autoritatea Administrativa a Telecomunicatiilor (TIB), care a pus in aplicare interdictia.

Curtea Constitutionala a impus deja la inceputul lunii aprilie guvernului condus de premierul Recep Tayyip Erdogan sa ridice o interdictie similara impotriva Twitter.

Premierul Erdogan a declarat razboi retelelor sociale pentru ca acestea raspandeau informatii pe care seful guvernului turc le considera calomnioase in legatura cu presupusa sa implicare intr-un vast scandal de coruptie care zguduie Turcia de la mijlocul lunii decembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2