Curtea de Conturi a României continuă demersurile de reformă şi modernizare pentru un act de audit la standarde internaţionale

Curtea de Conturi a României continuă demersurile de reformă şi modernizare, asumate în cadrul proiectului CCR-SAI pentru cetăţean, în vederea creşterii capacităţii instituţionale, pentru un act de audit în conformitate cu standardele internaţionale, a anunţat vineri instituţia, informează AGERPRES.

Astfel, potrivit reprezentanţilor Curţii de Conturi, în această săptămână au avut loc întâlniri cu reprezentanţi ai societăţii civile şi ai mass- media, în cadrul cărora s-a discutat despre impactul direct al rapoartelor Curţii de Conturi în societate şi în viaţa beneficiarului final, cetăţeanul. Subiectele abordate în cadrul dezbaterilor au vizat modul în care rapoartele instituţiei noastre ar putea fi îmbunătăţite pentru a deveni mai accesibile şi mai uşor de înţeles pentru publicul larg, dar şi modalitatea prin care acestea sunt comunicate în spaţiul public.

„Demersul nostru se înscrie în încercarea de a transforma Curtea de Conturi din România într-o instituţie mai deschisă, orientată spre problemele şi nevoile reale ale cetăţeanului, utilizând eficient canalele de comunicare pentru un dialog transparent cu societatea”, a afirmat Mihai Busuioc, preşedintele Curţii de Conturi a României.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, discuţiile cu reprezentanţii societăţii civile şi mass-media au avut loc în contextul unei analize de tip peer-review (inter pares), realizată de parteneri din instituţiile supreme de audit din Polonia, Olanda şi Austria şi al cărei scop este creşterea calităţii actului de audit al Curţii de Conturi din România.

„Această evaluare împreună cu analiza funcţională realizată de instituţia supremă de audit a Statelor Unite ale Americii (GAO) vor fundamenta demersurile ulterioare de reformă pe care ni le-am propus în cadrul proiectului”, se mai spune în comunicat.

CCR-SAI pentru cetăţean – SIPOCA 744/MySMIS 129692 este finanţat din Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) şi implementat în parteneriat cu Banca Mondială.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu