Curtea de Justitie a UE respinge plangerile Ungariei si Slovaciei pe tema cotelor de refugiati

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a respins miercuri plangerile formulate de Ungaria si Slovacia pe tema politicii de imigratie a UE, confirmand dreptul Bruxellesului de a obliga statele membre sa preia solicitanti de azil conform sistemului de cote, transmit AFP si Reuters, informeaza AGERPRES.

Ungaria si Slovacia contestau legalitatea planului lansat in septembrie 2015 de Bruxelles pentru a ajuta Grecia si Italia, supuse unei presiuni imense din partea valului mare de refugiati care fug de conflictele si saracia din Orientul Mijlociu, Africa si Asia.

Ungaria si Slovacia fac parte din tarile care au votat contra cotelor obligatorii, la fel ca Republica Ceha si Romania, dar ele au fost puse in minoritate de catre alte state membre ale UE.

Conform planului, Ungaria avea obligatia de a primi, intr-o prima faza, 1.300 persoane (peste 2.300 la final) si Slovacia circa 800 (peste 1.400 la final), insa pana la 31 august Ungaria nu primise niciun solicitant de azil relocat, iar Slovacia doar 16.

Dupa mai multe notificari, care s-au dovedit ineficiente, in luna iunie Comisia Europeana a declansat procedura de infringement (incalcare a dreptului comunitar) contra Budapestei, Varsoviei si Pragai. Slovacia nu a fost vizata in acest stadiu.

Pana la finalul lunii august, doar 19.216 de persoane fusesera relocate din Grecia si 8.212 din Italia catre alte tari membre. Potrivit executivului UE, la finalul lui iulie in Grecia se mai aflau numai 5.000 de persoane eligibile pentru relocare, iar in Italia cateva mii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *