Custodele Coroanei Romane: Defunctul sultan al Omanului-unul din cei mai influenti promotori ai pacii in lume

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Custodele Coroanei, Margareta, si principele Radu subliniaza ca sultanul Omanului, Qaboos bin Said al-Said, decedat vineri seara, ”a fost unul dintre cei mai importanti lideri ai lumii musulmane, cu o domnie care s-a intins pe o jumatate de secol”, relateaza Agerpres.

„Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei si Alteta Sa Regala Principele Radu au aflat cu tristete despre decesul Sultanului Omanului, Qaboos bin Said. Majestatea Sa Defuncta a fost unul dintre cei mai importanti lideri ai lumii musulmane, cu o domnie care s-a intins pe o jumatate de secol. Sultanul Qaboos a absolvit Academia Regala Militara Sandhurst din Marea Britanie si a urcat pe tronul Sultanatului Oman in anul 1970. In cele cinci decenii de domnie, suveranul s-a remarcat drept unul dintre cei mai influenti promotori ai pacii in regiune, iar tara sa a cunoscut un extraordinar proces de modernizare si dezvoltare” – este mesajul postat sambata pe pagina de Facebook a Familiei Regale a Romaniei.

Conform sursei citate, Custodele Coroanei a trimis sambata dimineata, in numele Casei Regale a Romaniei, o scrisoare noului suveran al Sultanatului Oman, Majestatea Sa Sultanul Haitham bin Tariq al Said.

Sultanul Omanului, Qaboos bin Said al-Said, a decedat vineri seara la varsta de 79 de ani, au anuntat media oficiale din Oman, fiind declarate trei zile de doliu national, transmite Reuters.

Sambata, Haitham bin Tariq al-Said, varul sultanului Qaboos bin Said al-Said, a depus juramantul in calitate de nou suveran al Omanului, a anuntat guvernul de la Muscat, potrivit AFP. Noul sultan al Omanului s-a angajat sa continue politica externa de ”non-ingerinta” a predecesorului sau. „Vom continua calea trasata de defunctul sultan”, a declarat Haitham bin Tariq in primul sau discurs, transmis la televiziunea de stat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2