Cutremur de 3,4 grade pe scara Richter in zona seismica Vrancea, duminica la pranz

cutremur_Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs duminica la pranz, la ora locala 13,16, in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului /INFP/.
Seismul a avut loc la o adancime de 144 de kilometri, iar localitatile cele mai apropiate de epicentru au fost Valenii de Munte (39 de kilometri), Covasna (43 de kilometri), Sacele (49 de kilometri), Plopeni (55 de kilometri) si Mizil (55 de kilometri).

Cel mai mare seism din Romania in acest an s-a produs in data de 29 martie, in judetul Buzau, si a avut o magnitudine de 4,9 grade pe scara Richter.

Conform datelor INFP, de la inceputul anului 2015, in zona seismica Vrancea, au mai fost inregistrate doua cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade pe Richter, unul avand loc in data 24 ianuarie, iar celalalt pe 16 martie.
Anul trecut, pe 22 noiembrie, s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, miscarea tectonica fiind cea mai mare inregistrata in Romania in ultimii ani.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1