Cutremur in Chile: Doua personae decedate; mii de case ramase fara current electric

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1


Un cutremur cu magnitudinea de 6,7 grade pe Richter a lovit sambata seara regiunea de centru-nord a Chile, potrivit autoritatilor, care au eliminat eventualitatea unui tsunami, relateaza AFP, titrat de Agerpres.

Centrul national de seismologie a informat ca miscarea telurica s-a produs sambata, la ora locala 22:33 (duminica, 01:33 GMT), la “32 de kilometri nord-vest de Tongoy”, un oras situat la circa 430 de kilometri nord de Santiago de Chile, a anuntat Serviciului national pentru situatii de urgenta.

Doua persoane in varsta, un barbat si o femeie, au decedat in urma unei crize cardiace la Coquimbo, in apropiere de epicentrul seismului, o regiune de coasta aflata la nord de capitala Santiago, au informat surse ale politiei. Autoritatile locale au semnalat si caderi de pietre pe unele sosele nationale. Mii de case au ramas fara curent electric, ceea ce denota puterea seismului, a declarat Ricardo Toro, un responsabil al Serviciului national pentru situatii de urgenta. Seismul, produs la o adancime de 50,1 kilometri, a fost resimtit in cinci regiuni, in principal la Coquimbo, Valparaiso, Atacama, Regiunea Metropolitana Santiago si Libertador General Bernardo O’Higgins.

In septembrie 2015, un cutremur de 8,4 grade urmat de tsunami a devastat regiunea Coquimbo, din nordul Chile, provocand moartea a 15 persoane. In 2010, un seism cu magnitudinea de 8,8 grade pe Richter – urmat de asemenea de un tsunamni – a lovit centrul si sudul tarii si s-a soldat cu moartea a 500 de persoane.

In urma cutremurului produs sambata, Serviciul hidrografic si oceanografic chilian a eliminat totusi riscul producerii unui tsunami.

Foto: SBS

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2