Daca ar trebui sa ne platim noi impozitele si taxele pentru salariu si nu compania, atunci ne-ar interesa ce fac guvernul si primarii cu banii nostri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bani-economie-1Nu stiu pe cati dintre voi ii intereseaza ce face guvernul sau primarul vostru cu banii pe care ii are pe mana, in buget, care sunt stransi din impozitele si taxele platite de voi, de companii, de economie, in ansamblu.

Ce sa mai vorbim de revolta in privinta modului in care sunt cheltuiti si risipiti banii de cei care ii au pe mana, ca si cum ar fi ai lor de drept.

Cand se reface calea ferata Bucuresti-Constanta cu un miliard de euro, acei bani au fost platiti de voi, din munca voastra, din ideile voastre, din energia voastra. Ca doar nu a platit premierul sau ministrul transporturilor din banii lui.

Cei din subordinea lor, CFR Infrastructura, au dat un miliard de euro dintr-o simpla semnatura. Probabil ca acele lucrari puteau fi facute cu numai jumatate de miliard de euro, dar nimanui nu i-a pasat, ca doar nu-i bugetul lui, e bugetul statului, iar cei care contribuie cu bani la acest buget sunt multi si impersonali.

Acest exemplu poate fi extins si la autostrazi, unde avem un cost dublu pe kilometru fata de Germania.

Ori la calculatoarele, licentele sau sistemele informatice cumparate de stat, care au preturi de intepenesti. In ultimul deceniu, statul, prin toate institutiile lui, a investit poate 2 miliarde de euro in sisteme informatice care nici acum nu comunica intre ele, iar tu, care ai platit acele sisteme, te plimbi zile intregi pe la ghisee ca sa obtii niste banale hartii.

Cand primarul tau pune bancute din zece in zece metri, ca si cum un oras intreg s-ar odihni, si atunci tot banii tai sunt folositi. Ca au plecat la altii care au vandut primariei acele bancute la suprapret – asta e partea a doua.

Mai multe pe Ziarul Financiar

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole