Dacia a prezentat noul motor pe benzina 1.3 TCe pentru modelul Duster la Salonul Auto de la Paris

Reclame home 1
Reclame home 1

Dacia a prezentat marti, la Salonul Auto de la Paris, noul motor pe benzina 1.3 TCe, disponibil pe modelul Duster, informeaza AGERPRES.

„Acest propulsor dispune de un bloc motor din aluminiu, care beneficiaza de noua tehnologie pentru tratamentul de suprafata al interiorului cilindrilor, intitulata ‘Bore Spray Coating’. Aceasta permite un control mai eficient al temperaturii, avand ca rezultat o crestere a performantelor si un confort sporit in utilizare. Pentru a reduce emisiile de particule, noile motoare pe benzina cu injectie directa integreaza de acum un filtru de particule (FAP)”, se arata in prezentarea oficiala a noului motor.

Propulsorul este disponibil in doua variante de putere – de 130 CP (96 kW) la 5000 rpm si un cuplu maxim de 240 Nm la 1500 t/min, cu 5 CP mai mult fata de generatia precedenta, respectiv 150 CP (110kW) la 5250 rpm si un cuplu maxim de 250 Nm la 1600 t/min, cu 25 CP mai mult fata de generatia precedenta.

Noile motoare pe benzina vor fi disponibile pentru inceput pe modelul Duster 4×2, iar de la jumatatea anului 2019 si pe versiunile 4×4.

Producatorul auto a mai anuntat, la Salonul Auto de la Paris, ca toate modelele gama Dacia vor beneficia, pana la sfarsitul acestui an, de un sistem de navigatie performant. Noua versiune a sistemului Media Nav Evolution asigura un acces mai rapid si mai usor la o serie larga de functii si aplicatii si va fi disponibila la vanzare la acelasi pret ca si versiunea precedenta.

Pe de alta parte, Dacia a marcat atingerea pragului de 5 milioane de vehicule vandute incepand din anul 2004 prin intermediul unui proiect colaborativ creat impreuna cu comunitatea sa de fani online si intitulat #DaciaRoadStories.

„Acest proiect a mobilizat peste un milion de fani pe retelele sociale, care au urmarit, timp de doua luni, periplul a noua ambasadori ai marcii. La volanul unor masini Duster, acestia au strabatut Belgia, Elvetia, Germania, Danemarca, Marea Britanie si Franta. (…) Nenumaratele impresii personale de calatorie si sugestiile de traseu primite din partea intregii comunitati online au fost reunite intr-un ghid intitulat #DaciaRoadStories”, se precizeaza intr-un comunicat al producatorului auto.

Salonul Auto de la Paris si-a deschis portile, marti, pentru reprezentantii presei, care vor putea vizita, timp de doua zile, standurile producatorilor prezenti la evenimentul organizat in capitala Frantei. Expozitia va fi deschisa publicului din 4 pana pe 14 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole