Dacia cere eliminarea TVA pentru masinile noi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

dacia sanderoVicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, cere Guvernului sa elimine TVA pentru masinile noi, pentru ca astfel sa creasca vanzarile producatorului de la Mioveni, scrie ziare.com.

Stroe sustine ca, desi la bugetul statului ar ajunge initial mai putini bani, ulterior si acesta va avea de castigat de pe urma eliminarii TVA.

“Propune-ti, domnule, sa vinzi 50.000 de masini noi, fara TVA. (…) Inseamna niste locuri de munca stabile, care inseamna taxe, impozite, o serie de alte contributii.

(…) Sigur ca primul raspuns al ministerului (de Finante – n.red.) – ‘Domnule, noi vom avea o gaura de TVA inmultit cu numarul de masini'”, sustine vicepresedintele uzinei argesene, citat de Digi 24.

Masura propusa de Constantin Stroe este sustinuta si de realitate. In 2014, doar un sfert din cele 290.000 de masini care au fost inmatriculate in tara noastra au fost noi, deoarece cumparatorii prefera sa achizitioneze masini second-hand, mai ieftine.

Dacia a vandut doar 27.000 de masini noi in Romania, anul trecut, din cele 340.000 care au fost produse. Cifrele mai arata ca, in 2014, au fost cumparate prin programul Rabla aproximativ 17.000 de masini noi.

Pe 16 aprilie, sute de angajati Dacia au iesit in strada, nemultumiti ca 500 dintre ei vor fi dati afara in acest an, iar altii ar putea urma, daca autostrada Pitesti-Sibiu nu va fi construita mai repede.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2