Dacia imprumuta un element esential de la Mercedes ca sa te simti si tu bogat ca roman

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Dacia a avut un salt spectaculos in 2018. Pe langa numarul record de automobile vandute, Dacia a pus pe masinile sale tehnologii de ultima generatie care le aduc in randul brandurilor de succes. Una dintre realizari este echiparea lui Duster cu motor de Mercedes.

Daca esti pretentios, la automobilele Dacia poti gasi multe probleme, dar daca nu ai bani de o masina foarte scumpa, brandul romanesc e mai mult decat acceptabil. Anul acesta, Dacia a evoluat datorita aliantei pe care a facut-o Renault cu Nissan.

In toamna, a fost anuntat cel mai tare upgrade din ultimii zece ani: echiparea cu motor 1.3 litri TCe, iar modelul privilegiat a fost Duster. Viitoarele versiuni Dacia Duster vor fi disponibile cu noua motorizare in doua variante: una cu 130 de cai-putere si alte de 150 de cai-putere, ambele pe benzina.

Dacia Duster cu motor de Mercedes

Chiar daca motorul are capacitate mica (parca e o Dacia 1300), promite performante avansate, iar cei 150 de cai-putere vor face din Duster cel mai puternic autoturism fabricat in Romania.

Pana acum, suprematia era detinuta de Ford EcoSport, cu motor de capacitate 1.0 litri si 140 de cai-putere si atat pentru cele 4×2, cat si cele cu tractiune integrala.

Noul motor pe care-l va primi Duster este deja utilizat de Renault pe modelele Captur, Kadjar, Scenic, Espace si Talisman si este acelasi de pe Mercedes-Benz A200.

Anul acesta, Dacia a mai reusit o performanta in ceea ce priveste motorizarea. Modelul pe motorina a trecut la un catalizator cu reducere catalitica selectiva (SCR) si sistem de tratare cu AdBlue a emisiilor poluante. Este o masura necesara pentru a respecta noile norme de poluare, dar e o doar o masura temporara, pana in momentul in care va fi interzis si la noi dieselul.

Integral pe playtech.ro

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2