Dacia, locul trei in clasamentul tranzactiilor cu masini second-hand din Romania

Reclame home 1
Reclame home 1

Dacia este pe locul al treilea in clasamentul celor mai tranzactionate masini second-hand din Romania, dupa Volkswagen si Opel, potrivit datelor Autovit.ro, cea mai mare platforma online de anunturi auto din Romania, transmite Agerpres.

In opinia lui Mihai Cune, business manager la Autovit.ro, Dacia nu conduce in acest clasament din cauza taxarii prin timbrul de mediu.

‘Pentru un Logan din 2006, spre exemplu, la un pret de 3.000 de euro, timbrul de mediu ajunge la peste 1.000 de euro si suma este descurajanta. In ceea ce priveste vechile Dacii, acestea merg doar la Rabla (programul de casare — n.r.) sau sunt lasate mostenire nepotilor’, a spus Mihai Cune.

Pe primele sase luni, la reinmatriculari (tranzactii cu masini second-hand din Romania, nu provenind din importuri — n.r.), Dacia detine o cota de 11% din totalul tranzactiilor, dupa Volkswagen — 19% si Opel — 12%, fiind urmata in clasament de Ford — 8% si BMW — 6%.

Potrivit Autovit.ro, la tranzactiile cu masini second-hand pe plan intern, ‘lovitura de gratie’ a fost data in martie 2013 de aparitia timbrului de mediu, care a determinat foarte multi proprietari sa renunte la vanzarea masinii, ceea ce a condus la o scadere de 150.000 de tranzactii.

Pe primul semestru din 2014, numarul reinmatricularilor a crescut insa cu aproximativ 10% (circa 7.000 de unitati), la 104.581 unitati, dupa scaderea de 40% din 2013.

In prima jumatate a anului 2014, in Romania au loc lunar 16.000-18.000 de tranzactii de tipul reinmatricularilor (tranzactii cu masini second-hand existente in tara, nu aduse din import).

La masinile noi inmatriculate in Romania in perioada de referinta, Dacia este liderul detasat al pietei, cu o cota de peste 31%.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2