Dacia, locul trei in topul celor mai fiabile marci auto din Marea Britanie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Lista celor mai fiabile marci de automobile din Marea Britanie este dominata de producatorii japonezi, o surpriza fiind insa clasarea pe locul trei a marcii Dacia, ceea ce dovedeste ca reducerea costurilor nu inseamna si diminuarea fiabilitatii, potrivit unui articol aparut in publicatia Auto Express.

In fiecare an, 50.000 de automobilisti din Marea Britanie participa la un sondaj derulat de Driver Power fiind rugati sa dea note automobilelor lor in functie de diferiti factori, inclusiv fiabilitatea. Rezultatele sondajelor se bazeaza pe declaratiile automobilistilor astfel ca pot aparea nume surpriza dar sondajul ofera un indiciu cu privire la constructorii auto care se bucura de aprecierea automobilistilor.

Marcile japoneze domina primele zece pozitii, Lexus, Toyota, Honda, Mazda, Suzuki si Subaru fiind incluse. Dacia ocupa locul al treilea, dupa Lexus. „Simplicitatea si calitatea componentelor mecanice Renault par sa fie la baza succesului produselor Dacia”, apreciaza jurnalistii de la Auto Express.

Cea mai mare surpriza o constituie faptul ca marca Tesla este considerata cea mai fiabila marca de automobil, in pofida faptului ca producatorul american produce un numar relativ mic de automobile. In schimb, pe ultimele pozitii ale celor mai fiabile marci de autoturisme se regasesc Mini, Jeep, Land Rover, Volkswagen si Nissan.

In 2016, Dacia a vandut peste 584.000 de vehicule in total si a atins un nou record pe pietele externe, cu mai mult de 545.000 de unitati comercializate. Europa domina in clasamentul pe regiuni, circa trei sferturi din masinile vandute de Dacia in 2016 fiind inmatriculate in tarile Vechiului Continent. Cu peste 112.000 de unitati, ceea ce reprezinta cea mai buna performanta inregistrata pana in prezent, Franta este prima destinatie de export a Dacia. Spania ocupa a doua treapta a podiumului, cu vanzari de 54.543 unitati si o cota de piata de 4,13%. Italia se situeaza pe pozitia a treia, cu peste 52.000 de unitati, urmata de Germania, unde au fost vandute anul trecut aproape 51.000 de vehicule marca Dacia.

In Marea Britanie, Dacia a vandut anul trecut 26.562 unitati, ceea ce situeaza Regatul Unit pe locul sapte in clasamentul pietelor externe ale marcii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2