Dacian Ciolos pentru L’Express: Romania a aratat in ultimele luni ca este capabila sa protejeze frontierele Europei

Reclame home 1
Reclame home 1

dacian ciolos premierRomania indeplineste de mai multi ani conditiile de aderare la spatiul Schengen, iar daca pana acum nu s-a luat o decizie in acest sens motivul tine de considerente politice, legate de nivelul ridicat de coruptie care exista in tara, a declarat premierul Dacian Ciolos aflat intr-o vizita oficiala la Paris, intr-un interviu publicat joi de publicatia L’Express, transmite AGERPRES.

“Situatia se amelioreaza insa. Ultimele rapoarte europene din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, care masoara progresele realizate in materie de reforma a sistemului judiciar si lupta contra coruptiei, sunt pozitive. In egala masura, noi am demonstrat in ultimele luni ca Romania, in colaborare cu agentia Frontex, este capabila sa protejeze frontierele Europei. Toate conditiile sunt asadar reunite pentru ca noi sa putem adera la spatiul Schengen”, a spus Ciolos.

El a precizat ca o prima etapa ar putea fi aderarea cu frontierele aeriene la spatiul Schengen, optiune posibila in opinia presedintelui francez François Hollande, care a avut miercuri o intrevedere cu seful guvernului roman.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2