Dacian Ciolos pregatit sa construiasca o guvernare responsabila in urmatorii patru ani

PNL

ziar-ciolosPremierul Dacian Ciolos a anuntat vineri ca este pregatit sa construiasca o guvernare responsabila pentru urmatorii patru ani, subliniind ca viitorul guvern va avea nevoie insa de sustinerea unei majoritati politice solide, formata din oameni integri, dedicati interesului tarii, in jurul acelorasi principii de guvernare, anunta AGERPRES.

“Am vazut ca unii se grabesc sa spuna ca as fi nehotarat, ca nu imi asum lupta electorala. Dimpotriva, sunt foarte hotarat. Sunt hotarat sa raman consecvent credintei pe care o am in viitorul acestei tari, in schimbarea de care ea are nevoie. Sunt hotarat sa nu fac compromisuri de dragul vreunei functii sau doar pentru ca ‘asa se face’ in politica. Sunt hotarat sa-mi tin cuvantul dat si sa-mi asum cu buna-credinta partea de responsabilitate care imi revine. Democratie inseamna ca guvernarea revine celor pe care-i alegem in Parlament si care reusesc sa formeze o majoritate. PNL si USR mi-au propus sa ma sustina pentru a continua sa conduc Guvernul daca, impreuna, vor sustine o majoritate parlamentara. Votul dumneavoastra din 11 decembrie va spune asta. Daca raspunsul este pozitiv, sunt pregatit si hotarat in decizia ca impreuna cu aceste partide si cu toti cei care vor ca Romania sa mearga inainte sa construiesc o guvernare responsabila, deschisa si onesta pentru urmatorii 4 ani”, a scris premierul pe Facebook.

El a subliniat ca isi doreste ca integritatea, transparenta in cheltuirea resurselor si luarea deciziilor, numirile in functii in temeiul competentei si profesionalismului sa fie regula, nu exceptia sau doar teme de discurs politic.

“Dincolo de reforme, Guvernul pe care il conduc a inceput un alt mod de a guverna: sincer, onest, transparent, atat cu cheltuirea banului public, cat si cu luarea deciziilor. Un mod de a guverna asa cum mi l-am dorit de la toti cei care au guvernat tara pana acum. Un mod de a guverna de care Romania are nevoie nu numai ca sa se dezvolte, dar si pentru ca romanii sa recastige increderea intr-un stat care actioneaza pentru ei, nu impotriva lor. Pentru asta am acceptat mandatul de premier intr-un guvern independent. Si sunt pregatit sa ma angajez si sa-mi asum o noua guvernare pentru continuarea unui astfel de mod de a administra interesul public. Insa este nevoie de mai mult”, a adaugat seful executivului.

El a atras atentia ca tot ce a facut in acest an “poate fi desfacut si facut altfel in cateva luni”.

“Amintiti-va ce s-a strigat in strada in noiembrie 2015. Ganditi-va unde ne duc coruptia, indiferenta, minciuna. Din pacate, pasii pe care i-am facut inainte nu sunt ireversibili. Pentru ca aceste proiecte bune sa continue, viitorul guvern va avea nevoie de sustinerea unei majoritati politice solide, formata din oameni integri, dedicati interesului tarii, in jurul acelorasi principii de guvernare. Aceasta este esenta Platformei Romania 100 — un set de valori si directii clare de actiune, in care eu cred si pentru care ma angajez dupa 11 decembrie. Doua dintre partidele care candideaza pentru Parlament sustin Platforma Romania 100. Le multumesc pentru asta, le multumesc membrilor lor si tuturor celor care vor altceva de la politica. Le multumesc pentru ca au inteles si au avut curajul sa isi asume valori si principii pentru guvernare, inainte de orice promisiune electorala”, a spus premierul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1