Dacian Ciolos: Progresele obtinute in lupta anticoruptie nu mai pot fi sterse cu buretele

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Progresele obtinute in lupta anticoruptie nu mai pot fi sterse cu buretele, pe ascuns, prin ordonante de urgenta “scrise cu dedicatie pentru o mana de politicieni”, afirma fostul premier Dacian Ciolos.

“Protestul in strada al atator mii de romani a aratat ca progresele obtinute in lupta anticoruptie nu mai pot fi sterse cu buretele, pe ascuns, prin Ordonante de urgenta scrise cu dedicatie pentru o mana de politicieni. Aceiasi politicieni care au ingropat deja doua masuri de preventie a coruptiei din Sanatate si Educatie adoptate in 2016 si apreciate in raportul MCV: concursul de directori in scoli si noile criterii obiective si transparente pentru selectia managerilor de spitale”, afirma Ciolos, intr-un mesaj publicat joi pe Facebook.

Potrivit fostului prim-ministru, anul trecut au fost facuti “pasi hotarati inainte” pentru consolidarea progreselor in Justitie.

“Romania se straduieste de ani de zile sa arate ca este in masura sa-si asigure independenta Justitiei si Statul de Drept si cand, in sfarsit, acest lucru se intampla, o mana de politicieni incearca sa submineze aceasta realizare. Anul trecut am facut pasi hotarati inainte pentru consolidarea progreselor in Justitie si pregatirea asumarii institutionale a acestui proces, iar directia corecta este punctata in raportul MCV. De altfel, in 2016 am facut si demersuri diplomatice sustinute pentru a explica progresele obtinute si chiar am primit asigurari ca renuntarea la acest mecanism de monitorizare pe Justitie se apropie”, spune Dacian Ciolos.

Fostul premier mai afirma ca reformele in Justitie nu sunt realizate pentru “a face pe plac” Comisiei Europene sau altor state.

“Reformele in Justitie nu sunt realizate pentru a face pe plac Comisiei Europene sau altor state, ci pentru ca Romania sa-si asigure, fara o monitorizare externa, o justitie care functioneaza independent si eficient, in interesul cetatenilor, pentru a consolida democratia si dezvoltarea economica a tarii. O justitie care sa se afle in afara unor interese de grup si imposibil de timorat de politicieni aflati vremelnic la putere. Din pacate, ceea ce s-a intamplat in ultimele zile arata ca ‘inamicii Romaniei’ pe acest subiect erau in interiorul tarii nu in afara ei, cum in mod fals au lasat unii sa se inteleaga”, precizeaza Ciolos.

Totodata, Ciolos arata ca are incredere ca progresele obtinute in Justitie sunt “ireversibile”.

“Reactia recenta a magistratilor, care au respins unanim modul in care s-a incercat sa se impuna brutal modificari ale legislatiei in Justitie, arata si cum monitorizarea pe Justitie a creat spatiul necesar dezvoltarii unui corp profesional care nu mai accepta interventii politice si jumatati de masura in lupta anticoruptie. Am incredere ca progresele obtinute in Justitie sunt ireversibile cat timp cei multi, care cred in dreptate, nu vor ceda celor cativa care vor sa-si ‘cumpere’ putina libertate”, mai afirma Ciolos, transmite agerpres.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2