Daea: Guvernul va fi tot timpul alaturi de fermierii romani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Judetul Caras-Severin este o zona de interes din punct de vedere agricol, unde oamenii trebuie ajutati, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, duminica, la Targul Mare de Primavara de la Racasdia, informeaza AGERPRES.

“Vin pentru a treia oara la acest targ si voi mai veni, pentru ca este o zona de interes, o zona formidabila, unde oamenii, prin specificul locului, trebuie sa fie ajutati. A fost un bun prilej pentru a-i asculta si de a constata ca, fata de anul trecut, lucrurile sunt altfel si sunt mai bune, dar mai este de lucrat si, de aceea, eu plec de aici cu sarcini si cu dorinta de a fi mereu alaturi de fermierii din aceasta zona si din intreaga tara. Este o zona formidabila, cu oameni extraordinari, iar munca lor trebuie respectata. Guvernul Romaniei va fi tot timpul alaturi de fermierii romani. Oamenii au ridicat cateva probleme, undele le-am rezolvat la fata locului, iar altele le iau cu mine, pentru a le rezolva la nivelul ministerului”, a precizat Daea.

Daea a sustinut ca Ministerul Agriculturii si Guvernul vor sprijini fermierii si prin aplicarea Legii Muntelui, judetul Caras-Severin fiind unul predominant muntos.

“In zona de munte exista sase legi, in frunte cu Legea Muntelui, care va fi pusa in aplicare. Ma bucur ca Parlamentul Romaniei a reusit sa elaboreze si sa aprobe o lege pentru munte, unde este nevoie de sprijin, oamenii avand posibilitati reduse in aceste zone”, a spus ministrul Petre Daea.

Cu acest prilej, ministrul Agriculturii a stat de vorba cu toti producatorii si fermierii prezenti la Targul Mare de Primavara de la Racasdia.

“Domnul ministru ne va sprijini si prin Legea Muntelui, si prin creditele de cooperative. Ne-am intalnit cu producatorii, cu cooperativele, am discutat si am adunat toate problemele, urmand a fi solutionate atat de Ministerul Agriculturii, cat si de noi, prin legislatie, prin amendamente la legea existenta, dar si prin initierea de noi legi. In urma remarcilor facute de producatori si asociatii, de care trebuie sa tinem cont, vom incerca sa facem legi care sa fie in folosul oamenilor”, a afirmat presedinta filialei judetene a PSD de Caras-Severin, deputatul Luminita Jivan.

In comuna Racasdia s-a desfasurat, duminica, cea de-a 39-a editie a Targului Mare de Primavara, la care au participat aproape 6.000 de producatori, comercianti si cumparatori. In targ s-au putut gasi produse necesare campaniei agricole, pana la produse traditionale din zona de munte, facute in casa, precum seminte, pomi fructiferi, utilaje agricole, branzeturi, produse din carne de porc si oaie.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2