Daea: Ma astept ca Romania sa isi pastreze pozitia de lider in Uniunea Europeana in ceea ce priveste productia de porumb

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat miercuri, la Braila, ca se asteapta ca Romania sa isi pastreze pozitia de lider in Uniunea Europeana in ceea ce priveste productia de porumb, lucru care ar putea fi posibil prin refacerea sistemului de irigatii, informeaza AGERPRES.

„Ma astept ca Romania sa isi pastreze pozitia de lider in Uniunea Europeana in ceea ce priveste productia de porumb. Merita asta. Romania nu trebuie sa paraseasca locul unu la productia de porumb si va fi posibil de mentinut cu o singura conditie: sa readucem sistemul de irigatii in functiune.

In conditiile in care aducem sistemul de irigatii in functiune pe cele doua milioane hectare, Romania, vrand-nevrand, prin rotatia culturilor, prin decizia agrotehnica a fermierilor va insamanta un milion hectare la irigat. Un milion hectare la irigat, cu 16 tone porumb la hectar fac 16 milioane tone. Romania pune in jur de 2,5 milioane hectare de porumb. Pe 1,5 milioane hectare, cat este diferenta, daca se realizeaza, in conditiile cele mai grele de irigat, o productie intre 4 si 5 tone, iata cum Romania depaseste 23 de milioane de tone, ceea ce-i va consacra pozitia de lider in Uniunea Europeana in ceea ce priveste cultura porumbului si merita asta”, a explicat Daea.

Romania a ocupat anul trecut primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste productia de porumb, cu peste 18 milioane de tone recoltate de pe o suprafata de 2,415 milioane hectare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2