Daea: Trebuie gasite solutii pentru a limita consecintele economice si sociale generate de prezenta pestei porcine africane

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Sanatatea animalelor ramane unul din dezideratele majore pentru buna functionare si dezvoltare a sectorului de crestere a animalelor in Uniunea Europeana, iar presedintia romana va continua discutiile privind bolile majore, cu contagiozitate ridicata si caracter transfrontalier, a declarat, marti, ministrul Agriculturii, Petre Daea, in Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) din Parlamentul European, informeaza AGERPRES.

“Pesta porcina africana este una dintre aceste boli, cu care Uniunea Europeana se confrunta din 2014 si care continua sa se raspandeasca, pentru care trebuie sa gaseasca solutii eficiente pentru a limita consecintele economice si sociale generate de prezenta acestei boli intr-un teritoriu. Presedintia romana va continua sa faciliteze discutiile privind pesta porcina africana atat in Consiliu cat si cu ocazia conferintei ministeriale pe care o va organiza la Bucuresti, dedicata acestei boli precum si altor boli transfrontaliere ale animalelor”, a spus ministrul Agriculturii.

El a precizat ca, la nivel tehnic, presedintia romana va facilita dezbaterile privind o abordare unitara pentru consolidarea capacitatii de prevenire a UE, aplicata de toate statele membre in mod armonizat. “Accentul nostru se va pune pe biosecuritate ca un concept general de prevenire a bolilor si protectie a sanatatii animalelor”, a adaugat ministrul roman al Agriculturii.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2