Daimler anunta concedieri in urma scaderii castigurilor

Actiunile Daimler AG au scazut joi cu peste 3% dupa ce grupul german a avertizat ca reglementarile mai dure privind emisiile vor afecta castigurile din 2020 si 2021, fortandu-l sa reduca cu peste un miliard de euro costurile cu personalul la divizia auto, in urmatorii trei ani, transmit Reuters, DPA si Bloomberg, informeaza AGERPRES.

Daimler se asteapta sa obtina un profit din vanzari de la activitatile operationale ale diviziei Mercedes-Benz Cars & Vans de cel putin 4% in 2020 si de cel putin 6% in 2022. Anterior, grupul german previzionase un profit din vanzari de 3% – 5% la Mercedes.

De asemenea, Daimler intentioneaza sa plafoneze investitiile si sa le reduca pe termen lung, din cauza costurilor implicate de noile reglementari privind emisiile.

Costurile variabile la divizia de camioane urmeaza sa fie reduse cu 250 milioane de euro pana la finalul lui 2022 si se vor diminua cu 300 milioane de euro costurile cu personalul.

Noul directorul general al Daimler, Ola Kallenius, este sub presiune pentru a elabora o strategie menita sa redreseze profiturile, intr-un moment in care compania se pregateste de trecerea costisitoare la vehiculele electrice.

Reprezentantii sindicatului Daimler, care a cerut conducerii ca principalele componente pentru vehiculele electrice sa fie produse in Germania, au inceput sa se revolte, dupa ce Kallenius a conturat un plan intern ce prevede concedierea a 1.100 de angajati aflati in functii de comanda la nivel global.

Si alti rivali ai Daimler din Europa si SUA incearca sa-si reduca costurile, pe fondul incetinirii vanzarilor de masini pe plan global.

Profitul operational al Daimler a crescut usor in trimestrul trei din acest an, datorita majorarii cu 8% a vanzarilor de masini Mercedes-Benz, dar grupul german a anuntat reduceri de costuri si a avertizat ca ar putea creste provizioanele legate de rechemarea in service a vehiculelor diesel.

In perioada iulie-septembrie 2019, profitul inainte de taxe si dobanzi (EBIT) a urcat cu 8%, la 2,69 miliarde de euro, de la 2,49 miliarde de euro in urma cu un an. De asemenea, vanzarile au crescut cu 8%, la 43,3 miliarde de euro.

Compania a anuntat ca va revizui costurile dupa ce marja de profit la divizia Mercedes-Benz Cars a scazut la 6%, de la 6,3% in urma cu un an, din cauza problemelor de productie la modelul Mercedes GLS si a echiparii masinilor cu filtre anti-emisii costisitoare.

Daimler detine divizia de lux Mercedes-Benz si brandul Smart.

In Romania, Daimler are doua unitati de productie, la Cugir si Sebes.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1