Daimler recheama in service inca 60.000 de masini Mercedes-Benz

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Autoritatea Federala din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) a cerut Daimler sa recheme in service inca 60.000 de masini Mercedes-Benz GLK 220 CDI fabricate in perioada 2012 – 2015, deoarece aveau instalate dispozitive capabile sa reduca emisiile in cadrul testelor de laborator, a anuntat publicatia germana Bild, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

Anul trecut, KBA ceruse Daimler sa recheme in service 700.000 de vehicule echipate cu motoare diesel din intreaga lume, inclusiv 280.000 in Germania.

Printre modele se afla Vito, C-Class, V-Class si GLC cars.

Contactat de AFP, un purtator de cuvant al companiei a confirmat informatia.

“O investigatie este in derulare din aprilie”, a precizat oficialul Daimler.

Dupa ce Volkswagen a recunoscut ca, in perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Guvernul de la Berlin a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate in prezent in circulatie in Germania.

Analistii sustin ca la vehiculele incriminate sistemul de filtrare a emisiilor poluante este dezactivat cand temperatura exterioara coboara sub un anumit nivel. Conform normelor europene in vigoare, aceasta procedura nu este permisa decat in situatia in care permite evitarea unui accident sau pagubelor produse motorului. In consecinta, Guvernul german a cerut producatorilor auto sa revizuiasca acest mecanism.

De asemenea, Daimler a rechemat la service in mod voluntar trei milioane vehicule din Europa care incalcau standardele privind emisiile. Masurile au fost luate pentru a reduce emisiile de oxid de azot, care provoaca probleme respiratorii, a anuntat Daimler.

Board-ul Daimler a aprobat masuri de reducere a poluarii provocate de motoarele diesel in Europa, inclusiv o investitie de 220 de milioane de euro pentru a moderniza peste trei milioane de vehicule Mercedes-Benz echipate cu motoare diesel.

In Romania, Daimler are doua unitati de productie, la Cugir si Sebes.

Reclame home 1
Data curenta: ’25/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *