Daimler renunta la parteneriatul cu Renault si Nissan

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Noul sef al Daimler, Ola Kaellenius, a anuntat ca proiectele comune cu Renault si Nissan nu vor fi prelungite, lasand sa se destrame alianta dintre cei trei producatori auto, a anuntat joi revista germana Manager Magazin, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Parteneriatul dintre Daimler, Renault si Nissan a debutat in luna aprilie 2010. In prezent, acest parteneriat prevede folosirea in comun a unor platforme si motoare, precum productia modelului Mercedes Citan de catre Renault sau dezvoltarea in comun de catre Renault, Nissan si Daimler a unui nou motor pe benzina de 1,3 litri care sa fie instalat pe modelul Renault Megane sau pe Mercedes Classe A.

Separat, Manager Magazin a informat, citand surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ca Daimler cauta sa faca pana in 2021 economii de costuri de sase miliarde de euro la divizia Mercedes-Benz si de inca doua miliarde de euro la divizia de camioane.

Reprezentantii Daimler nu au dorit sa comenteze informatiile din Manager Magazin. Reducerile de costuri sunt cerute de Ola Kaellenius, care va deveni in mai director general al Daimler, sustine revista germana.

In februarie, Daimler anunta ca va adopta masuri de reducere a costurilor, dupa ce profitul operational a scazut cu 22% in trimestrul patru din 2018, din cauza efectelor tensiunilor comerciale globale, a majorarii costurilor pentru dezvoltarea vehiculelor electrice si a declinului din industria auto.

Aproximativ 30.000 de masini Mercedes-Benz fabricate in fabrica din Tuscaloosa, Alabama, au defecte la partea electronica si vor trebui reparate. De asemenea, intarzierile de productie la unitatea din SUA au dus la scaderea veniturilor cu aproximativ doua miliarde de euro si ar putea afecta castigurile din primul trimestru din 2019 cu pana la o jumatate de miliard de euro, sustine Manager Magazin.

Daimler va raporta in 26 aprilie rezultatele financiare inregistrate in primele trei luni din acest an.

De asemenea, a informat revista germana, pana in 2040 Daimler intentioneaza sa devina o companie neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon, asigurandu-se ca toate masinile noi, metodele de productie si furnizorii vor lucra astfel incat sa nu produca emisii de dioxid de carbon.

Daimler detine divizia de lux Mercedes-Benz si brandul Smart.

In Romania, Daimler are doua unitati de productie, la Cugir si Sebes.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *