Daimler va elimina 10.000 de locuri de munca pana in 2022

Producatorul automobilelor marca Mercedes-Benz a anuntat vineri ca va demara un plan de reducere a costurilor care se va traduce prin eliminarea a cel putin 10.000 de locuri de munca la nivel mondial pana in 2022, transmite AFP, informeaza AGERPRES.

“Industria auto trece prin cea mai mare transformare din istoria sa. Dezvoltarea de solutii de mobilitate neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 necesita mari investitii”, a subliniat Daimler.

Obiectivul producatorului auto german este diminuarea cheltuielilor de personal cu 1,4 miliarde euro in urmatorii trei ani. Restructurarile includ eliminarea a 10% din pozitiile de management la nivel mondial, ceea ce corespunde unui numar de 1.100 de posturi. In total, Daimler are in prezent un numar total de 304.000 de angajati la nivel mondial.

Numarul de posturi care va fi eliminat “va fi unul de ordinul a cinci cifre”, a explicat directorul de personal de la Daimler, Wilfried Porth. Detaliile referitoare la cum va fi pus in practica programul de restructurari vor fi dezvaluite in saptamanile urmatoare.

Si alti mari producatori auto au anuntat in ultima perioada planuri care vizeaza restructurarea personalului. Audi, filiala a grupului Volkswagen, a anuntat la inceputul saptamanii ca intentioneaza sa elimine 9.500 de locuri de munca pana in anul 2025. Firma mama Volkswagen intentioneaza si ea sa elimine 5.000 de posturi, producatorul de anvelope si componente auto Continental are in vedere 5.500 de posturi iar rivalul Bosch peste 2.000 de posturi. De asemenea, constructorul american Ford a anuntat anterior ca va elimina 12.000 de locuri de munca in Europa, dintre care 5.000 numai in Germania.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1