Daimler va produce automobile Mercedes Benz in Rusia incepand din 2019

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Grupul auto german Daimler a anuntat marti ca in 2019 va inaugura o uzina de asamblare in apropiere de Moscova la care va produce automobile Mercedes Benz, aceasta fiind prima investitie anuntata de un mare constructor auto occidental de la introducerea sanctiunilor internationale vizand Rusia, in urma cu trei ani, informeaza Reuters, transmite AGERPRES.

Aceasta va fi prima uzina Daimler pentru productia de autovehicule de pasageri din Rusia. Grupul german a precizat ca va investi peste 250 milioane de euro in nou facilitate de productie, amplasata la 40 de kilometri nord-vest de Moscova, urmand ca primele automobile sa iasa de pe liniile de asamblare in 2019.

Intr-un comunicat de presa, Ministerul Comertului si Industriei din Rusia a informat ca la noua uzina vor fi produse peste 20.000 de sedanuri E-class si SUV-uri Mercedes-Benz pe an, in cadrul unui contract de investitii care se va intinde pe o perioada de noua ani.

“Rusia este de importanta strategica pentru Mercedes-Benz si o piata de crestere atractiva”, a declarat Markus Schäfer, membru in Consiliul de Administratie al Mercedes-Benz Cars.

Rusia este vazuta drept o piata cu un potential semnificativ de catre marii constructori auto mondiali. Cu toate acestea, noi proiecte de investitii au fost suspendate incepand din 2014, cand conflictul din Ucraina si sanctiunile internationale impuse Moscovei au dus la contractia economiei rusesti. Sanctiunile internationale nu au interzis investitiile in sectorul auto dar au afectat increderea investitorilor si in plus au complicat tranzactiile financiare pentru ca trebuiau evitate bancile supuse sanctiunilor internationale.

In ultimii ani, General Motors a decis sa se retraga complet de pe piata din Rusia iar alti constructori auto au inregistrat o scadere semnificativa a vanzarilor. In pofida incetinirii economiei, Rusia ramane una din cele mai puternice piete din Europa pentru Mercedes. In 2016 Mercedes a fost cea mai bine vanduta marca premium din Rusia, pentru al patrulea an la rand, cu 36.888 vehicule vandute, in scadere cu 11% comparativ cu 2015.

Daimler produce deja camioane in centrul Rusiei in parteneriat cu producatorul local Kamaz, insa pana acum nu avea o uzina pentru productia de vehicule de pasageri in Rusia.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *