Daimler vede semne de redresare, deşi a raportat pierderi trimestriale de 1,91 miliarde de euro

Daimler AG a anunţat joi că în trimestrul doi din 2020 a înregistrat pierderi de 1,91 miliarde de euro (2,21 miliarde de dolari), deoarece pandemia de coronavirus (COVID-19) a diminuat cu aproximativ o treime vânzările de maşini, furgonete, autobuze şi camioane produse de grupul german, transmit AP, Bloomberg şi Reuters, informează AGERPRES.

Directorul general Ola Kallenius a afirmat că lucrează la prezervarea numerarului în timpul acestei perioade dificile şi vede “primele semne de redresare a vânzărilor”. El a explicat că sunt necesare mai multe eforturi pentru reducerea costurilor în urma diminuării livrărilor de vehicule.

Vânzările Daimler au scăzut în trimestrul doi din 2020 cu 34% pe plan global, la 542.000 de unităţi, de la 822.000 de vehicule în perioada similară din 2019. Veniturile au înregistrat un declin de 29%, la 30,2 miliarde de euro.

Daimler se aşteaptă să genereze profit operaţional anul acesta, pe fondul redresării economiei mondiale, dar mai redus decât anul trecut. Anterior grupul german previzionase că în 2020 va înregistra un declin al livrărilor, veniturilor şi profitului.

La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Daimler AG au urcat joi cu 5,4%. Anul acesta, acţiunile Daimler au scăzut cu 24%, iar capitalizarea de piaţă a grupului german s-a redus la aproximativ 40 miliarde de euro (45 miliarde de dolari), mai puţin de o cincime din capitalizarea de piaţă a producătorului american de vehicule electrice Tesla.

Publicaţia germană Handelsblatt a anunţat săptămâna aceasta că Daimler vrea să-şi reducă anual costurile cu două miliarde de euro prin diminuarea cheltuielilor de personal, ceea ce ar putea duce la concedierea a peste 20.000 de angajaţi. În noiembrie 2019, înainte de pandemie, Daimler anunţase un plan de reducere a costurilor cu 1,4 miliarde de euro până în 2022, pentru majorarea investiţiilor în vehiculele electrice.

Daimler ia în considerare vânzarea fabricii din Iracemapolis, Brazilia, în timp ce extinderea uzinei din Kekskemet, Ungaria, ar putea fi anulată, a informat Handelsblatt, citând surse din interiorul companiei.

Reprezentanţii Daimler nu au comentat informaţiile.

Săptămâna trecută, conducerea Daimler a reiterat că firma vrea să evite concedierile forţate, însă, pentru acest lucru, producătorul auto trebuie să găsească metode alternative de reducere a costurilor.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie, la Cugir şi Sebeş.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1