Dan Barna: Anul acesta va fi o lege în Parlament privind salarizarea în sectorul public

Vicepremierul Dan Barna a declarat că anul acesta va exista în Parlament o lege care va reglementa salarizarea din sectorul public şi că, cel mai probabil, aceasta va fi aplicată de anul viitor. Barna este de părere că sporurile ar trebui incluse în salarii, transmite News.ro.

”Anul acesta va fi o lege în Parlament privind salarizarea în sectorul public. Vom vedea de la ce moment se va intra în vigoare. Probabil de la anul, adoptând-o anul acesta şi trebuind să existe o anumită predictibilitate. Asta este o decizie parlamentară. Dar subiectul va fi abordat fără doar şi poate, în Parlament, anul acesta”, a declarat Dan Barna la Digi24, luni seara.

Întrebat dacă sporurile vor fi incluse în salarii, Dan Barna a declarat că aceasta este ”varianta logică”.

”Spre asta merg şi asta este varianta logică, în care leg salariul de complexitatea şi încărcătura locului de muncă respectiv şi se iese din această logică de sporuri prin care multe instituţii, de fapt toată lumea ia spor şi atunci dacă toată lumea ia spor pentru o anumită caracteristică a job-ului respectiv ar fi mult mai logic ca sporul respectiv să se regăsească în structura salarială a instituţiei şi atunci lucrurile ar fi foarte clare”, a declarat Barna.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu