Dan Barna: Sunt solidar cu presedintele Iohannis si, daca voi primi o amenda, voi fi incantat

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Presedintele Uniunii Salvati Romania, Dan Barna, si-a declarat solidaritatea cu presedintele Klaus Iohannis, dupa ce acesta a fost amendat de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, adaugand ca va fi incantat daca va primi la randul sau o amenda din partea CNCD pentru folosirea termenului “penali”, informeaza AGERPRES.

“Sunt chiar solidar cu presedintele si daca maine voi primi o amenda, sunt incantat de asta. (…) Intr-o tara normala un presedinte e condamnat cand constata un fapt obiectiv? Intr-o tara normala, o persoana condamnata care primeste stigma unui judecator sta deoparte. In campania noastra ‘Fara penali in functii publice’ despre asta e vorba. Pe perioada condamnarii si pana la reabilitare sa nu mai reprezint statul acesta. Noi ce mesaj le dam tinerilor? Ca in tara noastra e OK sa fii condamnat, e OK sa fii hot, e OK sa furi bani publici si sa conduci mai departe tara”, a spus el, la Digi 24, in momentul in care moderatorul emisiunii a remarcat ca USR a preluat termenul “penali” in campania sa.

Liderul USR a mai atras atentia asupra faptului ca justitia a devenit subiectul central al dezbaterilor din Romania, in detrimentul altor teme.

“Romania are de doi ani de zile o problema majora cu subiectul justitie. Dimineata, la pranz si seara, noi discutam numai despre justitie. Nu am mai vorbit despre autostrazi, spitale, infectii nosocomiale de foarte mult timp. Si toate astea se intampla pentru ca chiar avem persoane condamnate penal care sunt in fruntea tarii si ni se livreaza mesajul ca e in regula sa fie acolo. Asta e revoltator. Si atunci cand presedintele spune explicit: ‘Da, niste persoane condamnate penal…’ – pentru ca Liviu Dragnea e condamnat penal (…) – cand spune explicit lucrul acesta, lucru pe care il stie toata tara, e condamnat cel care spune, este condamnat cel care anunta ca in piata publica are loc un viol colectiv. Ceea ce e revoltator. Solutia, de fapt, e elementul pe care il avem si in campania noastra ‘Fara penali in functii publice'”, a apreciat Dan Barna.

Colegiul director al CNCD a adoptat, in sedinta de miercuri, o hotarare prin care presedintele Klaus Iohannis a fost amendat cu suma de 2.000 de lei pentru utilizarea termenului ”penali”.

Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Klaus Iohannis va contesta la instanta competenta decizia CNCD.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *